Datum: maandag 19 februari 2024, 23:30 - Auteur: Redactie

Cambuur wint in Breda en vergroot ellende voor NAC

VIDEO – De crisis in het Rat Verlegh Stadion wordt groter. NAC Breda verloor maandagavond van Cambuur in de Keuken Kampioen Divisie.

Jean-Paul van Gastel voerde vandaag één wijziging door ten opzichte van het elftal dat hij vrijdag in Velsen-Zuid het veld in stuurde. Casper Staring kreeg een basisplaats. Dat Betekende voor Sigurd Haugen dat hij genoegen moest nemen met een plek op de bank.

NAC begon goed aan de wedstrijd en voordat er tien minuten waren verstreken konden we al twee kansen noteren. Eerst was het Janošek die ietwat ongelukkig was in zijn aanname, waardoor hij de bal vanuit een lastig hoek op doel moest zien te krijgen. Even later testte Sejdiu doelman Van Osch door het doel maar eens onder vuur te nemen. De doelman kon ternauwernood redding brengen.

De eerstvolgende kans die we voorgeschoteld kregen was er één voor Aimé Omgba. De middenvelder speelde zichzelf knap vrij en haalde snel uit. Zijn inzet ging voorlangs. De grootste kans van de eerste helft kwam op naam van Eliás Már Ómarsson. De IJslander leek de bal voor het intikken te hebben, ware het niet dat de bal van zijn voet stuitte, waardoor deze grote kans verkeken was.

Ondanks dat het soms wat slordig in de eindfase was, speelde NAC een behoorlijke eerste helft. Er werd af en toe fraai gecombineerd, er werden kansen gecreëerd en achterin werd weinig weggegeven.

Zoals een oude voetbalwet luidt; Als je hem zelf niet maakt, krijg je de deksel op de neus. Dat was ook in de eerste helft het geval. Acht minuten voor rust wisten de bezoekers op voorsprong te komen via een kopbal van Roberts Uldrikis. Hierdoor ging NAC met een 0-1 achterstand de rust in.

Het begin van de tweede helft was NAC zoekende. Na enkele minuten wist de ploeg van Van Gastel weer een gaatje te vinden. Ditmaal was het Janošek die het van afstand probeerde. De bal verdween net over het doel.

Tien minuten na rust kreeg NAC dan eindelijk de verdiende goal. De in de rust ingevallen Martin Koscelník kopte een goed genomen corner van Janošek tegen de touwen: 1-1.

NAC was heel de wedstrijd lang heer en meester, maar toch kwamen de bezoekers wederom op voorsprong. Met nog twintig minuten op de klok maakte Uldrikis zijn tweede met het hoofd.

Deze domper kwam NAC niet meer teboven. Zo kreeg NAC niet wat het verdiende en verloor van SC Cambuur.