Datum: donderdag 22 oktober 2020, 13:20 - Auteur: Redactie

Captain Pedersen: “The Gunners moet nu profiteren”

Voetbalinbreda.nl bespreekt in deze voetballoze periode met alle ‘Bredase’ ploegen de campagne tot dusver. Voor zaterdag vierdeklasser The Gunners was het begin van het seizoen wisselvallig. De coronacrisis zette bij alle clubs een voorlopige streep door de competities, dus ook voor de club uit de Haagse Beemden.

In het bekertoernooi overleefde de equipe van trainer Peter Remie de groepsfase niet en aanvankelijk was ook 4C rampzalig met de openingswedstrijd bij buurtrivaal Boeimeer (4-1-verlies). Net voor de nieuwe lockdown werd aangekondigd door premier Mark Rutte kwam de volksvereniging uit Gageldonk echter beter in vorm. Zes punten uit vier duels is nu de tussenbalans. Wat denkt aanvoerder Paul Pedersen (foto, links) er allemaal van?

“De start van de competitie begon voor ons matig, want we moesten allemaal wennen aan elkaar. Een vrij nieuwe groep, een nieuwe coach, maar we groeiden echt. In drie weken wel zo hard en dat is wel wat ik had verwacht van deze groep. We hebben een goede mix van alles. De juiste balans in het team was er eindelijk en dat bleek wel uit de laatste wedstrijd tegen koploper SSW (4-1-winst). Die werden totaal overlopen door ons en dat zat eraan te komen want dat merkte je al op onze trainingen ervoor. Het tempo was hoog en iedereen knokte voor elkaar.”

“Maar toen kwam helaas Corona in beeld en kwam er een einde aan. Dus nu moeten we fit zien te blijven en slim. Waar een ander misschien steken laat vallen, moeten wij zorgen dat we weer gelijk sterk de competitie in gaan. Zelf loop ik drie keer per week hard nu en ik hoop dat de rest van onze selectie dat ook doet. Ik probeer de rest ook te stimuleren om op trainings- en wedstrijd dagen een uurtje hard te lopen. Als de competitie dan weer begint na een week of vier heb je een streepje voor op alle andere clubs. We moeten nu profiteren”, aldus de 37-jarige goalgetter.