Datum: donderdag 6 juni 2024, 17:54 - Auteur: Redactie

Carl Hoefkens is de nieuwe trainer van NAC Breda

NAC Breda heeft voormalig Rode Duivel Carl Hoefkens (45) per 1 juli aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer. De Belgische oefenmeester tekende een contract voor drie seizoenen bij de Parel van het Zuiden. Dat deed hij al op 23 mei, precies tussen de twee play-off confrontaties met FC Emmen.

Hoefkens, voorheen als trainer werkzaam bij Club Brugge en Standard Luik, brengt een schat aan ervaring mee vanuit zijn tijd als speler en coach. Als speler van de Rode Duivels stond hij 24 keer in de verdediging van het Belgisch elftal. Als trainer werkte hij onder meer bij Club Brugge. Niet alleen als hoofdtrainer, maar daarvoor ook als talent manager, waarmee hij een uitstekende reputatie opbouwde vanwege zijn vermogen om jong talent door te ontwikkelen en te integreren in het eerste team.

In de gesprekken met technisch directeur Peter Maas bevestigde Hoefkens het beeld dat binnen NAC al van hem was ontstaan; dat van een harde werker die een topsportklimaat nastreeft. Hij staat bekend om zijn intensieve en gevarieerde speelstijl en zijn vermogen om zowel teamgeest te bevorderen als individuele spelers te laten groeien. Deze kwaliteiten sluiten naadloos aan bij de geldende waarden en normen binnen de technische sectie van NAC Breda.

Hoefkens: ,,Ik tekende nog vóór de promotie. Deze club, het Avondje NAC dat tot in België hevig gewaardeerd wordt, al die toeschouwers, de emotie, de druk, de ambitie om op het hoogste plan te willen gaan spelen; dat alles zag ik als een uitnodiging. Hier ga ik me thuis voelen, zeker weten. Daar kwam de promotie nog eens bij. Ik ben bewust weggebleven bij de wedstrijden, maar heb ze voor de televisie als direct betrokkene intens beleefd.’’

Peter Maas: ,,Hoefkens past perfect binnen de cultuur die NAC nastreeft. Zijn toewijding aan topsport, innovatie en samenwerking maakt hem tot een ideaal uithangbord voor onze organisatie die, net als elk topsportcollectief, voortdurend in ontwikkeling is.’’

Maas noemt Hoefkens ‘een levendige en open coach die uitdagingen opzoekt, vertrouwen uitstraalt en de rust bewaart om zijn methoden consistent toe te passen. Zijn manier van werken is gericht op het behalen van de gewenste resultaten, waarbij hij zich blijft inzetten voor de ontwikkeling van zowel het team als de individuele spelers.’

De nieuwe trainer komt zo snel mogelijk in Breda wonen. Hij had afgelopen maandag in de stad wat plekken willen bekijken. Maar dat bleek vanwege de huldiging geen goed idee. ,,Wát een feest moet dat geweest zijn. Een bevestiging van mijn gedachten na het eerste gesprek met de mensen van NAC. Die passie, dat ‘wij tegen de rest’. Daar wil ik bij horen. De rest van het hele ‘verhaal NAC’ gaan we vanaf nu samen schrijven’’, aldus Hoefkens.

NAC Breda heet Carl Hoefkens van harte welkom bij de verse promovendus en kijkt uit naar een succesvolle samenwerking onder zijn technische leiding.

(bron en foto: nac.nl)