Datum: zaterdag 7 november 2020, 13:23 - Auteur: Redactie

“Advendo goed gestart na turbulente voorbereiding”

Voetbalinbreda.nl bespreekt in deze voetballoze periode met alle ‘Bredase’ ploegen de campagne tot dusver. Voor zondag vijfdeklasser Advendo was het begin van het seizoen best goed, vergeleken met voorgaande jaren. De coronacrisis zette bij alle clubs een voorlopige streep door de competities, dus ook voor de ploeg uit Breda-Noord.

Een rol van betekenis speelden de rood-witten niet, maar in 5A ging het stukken beter. Vooral de 7-0-thuiszege op Lepelstraatse Boys zorgde voor een heerlijk gevoel aan de Bastenakenstraat. Het is duidelijk: de nederlagen met dubbele cijfers elke week zijn verder weg dan ooit. Met vier punten uit vier duels en negen goals voor en negen tegen, is Advendo keurig middenmoter. Nieuwbakken coach Omid Chaab (foto), die al op 28 juli aan de voorbereiding startte, spreekt ons bij.

“De selectie is tijdens de voorbereiding niet of nauwelijks compleet geweest. Dit had meerdere oorzaken. Een daarvan was vakantie, maar dit keer moest men nog eens twee weken in quarantaine blijven in vergelijking met de voorgaande jaren. En het andere was blessureleed, waar behoorlijk veel spelers last van hadden. Dat is te verklaren, de spelers die geblesseerd raakten hadden maanden niks gedaan en als je weer mag gaan voetballen, dan gaat van alles zeer doen. Met de sportschool en andere lichamelijke oefeningen kun je het enigszins op peil houden, maar echt voetballen is een andere koek. In een wedstrijd kom je er dan pas achter hoe stijf je eigenlijk bent van al die fitnessoefeningen. Voetbalconditie is dan dag en nacht verschil met fitnessen.”

Na toch een turbulente voorbereiding en bekerpoule zijn we toch goed gestart in de competitie. De meeste selectiespelers waren weer beschikbaar en er was meer keuze. De eerste wedstrijd van het seizoen tegen Molenschot (2-2, red.) was goed en er had meer in gezeten, maar we gingen toch met een goed gevoel naar de tweede wedstrijd tegen TPO. Daar werden we verrast door de manier van het spelen van de thuisploeg, puur op de counter en dat heeft ze tweede helft toch beloond, want het werd 5-0 na een 0-0-ruststand. De derde wedstrijd thuis waren we heer en meester en wisten we met gemak te winnen (die 7-0, red.). Vol zelfvertrouwen stonden we een week later tegenover FC Drunen. Die wedstrijd is achteraf verkeerd aangepakt. We hadden meer geduld moeten hebben en niet al te graag ten koste van alles de trekker over willen halen. Hierdoor werden de ruimtes zo groot op het middenveld, dat we uiteindelijk de wedstrijd met na rust met een 2-0-verlies moesten bekopen. Je vertrekt uit Drunen balend, met in je achterhoofd dat er naar alle waarschijnlijkheid de komende zondagen niet gevoetbald mag worden. Met de persconferentie van premier Mark Rutte in vooruitzicht sluit je af met vier punten uit vier wedstrijden.”

“Als voetbalvereniging ben je nu wel bezig met het spelletje, maar op een ander manier. Ten alle tijden anderhalve meter afstand houden en in groepjes van vier Corona-proof oefeningen aanbieden voor je seniorenteams. Persoonlijk ben ik wel blij dat de jeugd tot 18 jaar nog iets meer mag. Dan heb je als vereniging nog iets te bieden en hopelijk gaan ze daar niks aan veranderen qua regels. Om op deze manier toch bezig te blijven hopen we dat het groepsproces intact blijft en dat we er staan als de competitie weer van start gaat.”