Datum: zondag 3 december 2023, 16:01 - Auteur: Redactie

Chaam bijt tanden stuk op ultra-defensief Molenschot

Chaam kon zondagmiddag in 4B niet aanhaken bij de nummer 2 Waspik. Op bezoek bij Molenschot bleven de oranjehemden namelijk steken op een remise.

Tijdens d eerste helft waren de oranjehemden heel veel aan de bal geweest, maar meer dan een poging van Robin Rovers op de lat hadden de bezoekers ook niet gecreëerd. Zijn twee gevaarlijke tegenaanvallen via Nick van Oosterwijk waarbij Chaam-keeper Pieter van Gestel de eerste echt heel goed pakte. De tweede ging er wel in. Het leer viel dood in de zestien en niemand van de gasten stapte echt in waardoor Van Oosterwijk hem vrij binnen kon schieten: 1-0.

In de tweede helft startte Chaam heel goed met een iets ander tactisch plan, maar na een minuut of vijf schoten de gastheren een bal vanaf de middellijn op goal die Van Gestel in zijn achteruit weer heel goed tegenhield. Hij rende naar achter en tikte hem net uit de kruising, anders was het echt een wereldgoal geweest. Daarna had Molenschot nog een schot op goal gehad, maar domineerde Chaam daarna de wedstrijd volledig. Luuk Oomen scoorde uiteindelijk na een voorzet van Martijn van den Broek (foto).

Captain Jelle van Raak speelde het laatste halfuur op 10 en zorgde voor heel veel dynamiek in het spel van Chaam, waardoor het veel beter in het voetbal kwam. Ook door een extra speler op het middenveld te zetten werd Molenschot flink teruggedrongen. Oomen mistte vijf minuten voor tijd nog een gigantische kans: Van den Broek met een goede teruggetrokken bal waar Oomen tegenaan moest lopen, maar deze ging helaas voor het meegereisde publiek over. In totaal een handvol kansen, maar de 1-1 bleef staan.

“Als we hadden gewonnen hadden we echt een gat geslagen richting de middenmoot, maar helaas. Met twee punten meer waren we echt een top drie of top twee club geweest. Molenschot is een goed georganiseerde ploeg, maar speelde tegen ons allesbehalve voor de winst en zakte massaal in. Tel daarbij op een ditmaal dramatische scheidsrechter en het blijft gelijk. Maar we hebben het daarna nog gezellig gehad in de kantine van Molenschot met spelers onderling”, knipoogde Chaam-trainer Rik Jochems tegenover Voetbalinbreda.nl.

Molenschot – Chaam 1-1 (1-1)
1-0 Molenschot, 1-1 Luuk Oomen.