Datum: maandag 20 mei 2024, 15:00 - Auteur: Redactie

Chaam blijft het spoor bijster: ook Dubbeldam klopt de periodehouder

In 4B verloor Chaam opnieuw. Maandagmiddag was Dubbeldam te sterk voor de periodekampioenen uit het oranje dorp.

In de 19de minuut kwamen de gasten uit Dordrecht op 1-0 door een voorzet van de rechterflank, waarbij hun speler goed voor die van Chaam kwam en hem kon binnen tikken. In de 43ste minuut weer een bal die in de hoek werd gespeeld, de gastheren vergaten de voorzet eruit te halen en bij de voorzet kwam de tegenstander weer voor zijn man om hem binnen te tikken, 0-2.

Vervolgens spraken oranjehemden in de rust het een en ander af en na 48 seconden lag hij weer in de eigen goal. Een bal werd te kort terug gekopt en een speler van Dubbeldam tikte hem binnen: 0-3. Daarna rechtte Chaam de rug prima, speelde het goed positiespel en kwam het na 55 minuten op 1-3 door een doelpunt van Martijn van den Broek (foto), na een assist van de goed ingevallen Rick van Beckhoven.

In de 65ste minuut maakt diezelfde Van Beckhoven vervolgens de 2-3, maar werd deze nogal discutabel afgevlagd door de grensrechter van Dubbeldam, die pas begon met vlaggen nadat de bal erin lag. In het vervolg kregen de thuisspelers nog grote kansen via Luuk Oomen, die hem er helaas in drie mogelijkheden niet in kreeg en nog kansen via Robin Rovers, maar ook die werden tegen gehouden door keeper en verdedigers.

En ondanks het feit dat de Zuid-Hollandse bezoekers nog een rode kaart kregen vijf minuten voor tijd, kon Chaam sportpark Groot Heivelt niet verblijden met de aansluitingsgoal om het nog spannend te maken. “Op zich hebben we een prima wedstrijd gespeeld, maar is het resultaat uitgebleven. Vergeleken met de vorige weken hebben we wel weer een stuk beter voetbal laten zien, dus dat geeft hoop voor de nacompetitie om promotie”, aldus Chaam-coach Rik Jochems tegen Voetbalinbreda.nl.

Chaam – Dubbeldam 1-3 (0-2)
0-1, 0-2 en 0-3 Dubbeldam, 1-3 Martijn van den Broek.