Datum: zondag 5 november 2023, 18:38 - Auteur: Redactie

Chaam flikt het weer en kantelt duel met Neerlandia ’31

De comeback-kids van 4B hebben zondag weer toegeslagen. Chaam boog een achterstand om op het veld van Neerlandia en blijft in het spoor van koploper Be Ready.

In Dorst was de thuisploeg goed op dreef de laatste weken en dat ondervond het favoriete Chaam aan den lijve. Ondanks de snelle openingsgoal van Martijn van den Broek (foto), die dankzij een goede onderschepping van Luc Goos de vijandelijke keeper verschalkte met een lob, was het Neerlandia dat de rust inging met een voorsprong. Dankzij Bryan van Rijswijk, die profiteerde van puik voorbereidend werk van Davey Dielemans en Luuk van Alphen uit de rebound leek een stuntje in de maak voor de gastheren.

Met de nadruk op leek. Want wie Chaam goed heeft gevolgd dit seizoen weet dat de dosis veerkracht in het oranje team van hoge kwaliteit is. Na rust produceerde Van den Broek met zijn tweede treffer van de middag de gelijkmaker en dat was een mooie. Vanuit een corner knalde hij de bal met links in de korte kruising: 2-2. E werd het nog mooier voor de gasten toen Rick van Beckhoven de winnende tegen de touwen schoot vanuit een vrije trap van 25 meter.

Zuur voor Neerlandia, dat voor de pauze twee levensgrote kansen om zeep hielp. Eerst was het Thijs Huijben die oog in oog met de Chaam-keeper voorlangs schoot en later was het Dielemans die zich knap vrij kon spelen, maar minder knap afrondde.

“Voor rust kwamen we zelf niet echt tot kansen. Neerlandia daarentegen speelde negentig minuten lang alleen de lange bal, wel met veel strijd en inzet, maar dat konden ze net niet lang genoeg volhouden. Een gelijkspel was op basis van de kansenverhouding overigens wel terecht zijn geweest”, gaf Chaam-coach Rik Jochems toe aan Voetbalinbreda.nl na afloop. Ook Neerlandia-captain Dielemans nam het woord.

“Op basis van de eerste helft hebben we het weggegeven, we vergeten onszelf te belonen en voor rust 3-1 en 4-1 te maken. Tot twintig minuten voor tijd stonden we met 2-1 voor, daarna geef je in vijf minuten alles weg en loop je achter de feiten aan. De teleurstelling overheerst, maar we moeten positief vooruit kijken, want volgend weekend spelen we bij Raamsdonk en ook dat zal weer een zware kluif worden.”

Neerlandia ’31 – Chaam 2-3 (2-1)
0-1 Martijn van den Broek, 1-1 Bryan van Rijswijk, 2-1 Luuk van Alphen, 2-2 Martijn van den Broek, 2-3 Rick van Beckhoven.