Datum: zondag 18 februari 2024, 16:07 - Auteur: Redactie

Chaam haalt net geen dubbele cijfers tegen Rotterdamse hekkensluiter

Een monsterzege voor Chaam zondagmiddag in 4B. Het lelijke eendje van de ranglijst, FCB-HWD, maakte geen schijn van kans in het oranje dorp.

Uiteraard moest Chaam zijn thuispubliek niet in de kou laten staan en met scherp gaan schieten tegen de gedoodverfde degradant. Alex Smekens gaf het eerste zetje na een schot van Jelle van Raak en toen liep de teller flink op. Rowan Tuijetelaars verdubbelde met het hoofd de marge op aangeven van Rick van Beckhoven en Luuk Oomen maakte er 3-0 van.

Daarna volgde een vrije trap van Bas Goos en de specialist der spelhervattingen scoorde weer: 4-0. Smekens drukte zijn voet wat harder op het gaspedaal en schudde doodleuk een hattrick uit zijn mouw. De 6-0 na een voorzet van Martijn van den Broek, de 7-0 was een rebound en de 8-0 wederom met Van den Broek als leverancier.

En voor aanvoerder Jelle van Raak werd het een puike bekroning van zijn 30ste verjaardag: hij produceerde de 9-0. Waar iedereen hoopte op de 10-0, vlagde de vijandelijke grens die gescoorde uiteindelijk af. Al met al een heerlijk middagje, waarop Brent Goosen (16) en Jos van den Broek hun competitiedebuut maakten.

“Zij leken op een veredeld vriendenteam”, vertelt Rik Jochems, de coach die een duo vormt met Karel Daamen, aan Voetbalinbreda.nl. “En aan het eind werd de sfeer nog grimmiger, maar de Bredase scheidsrechter Joep Adan had alles goed onder controle gelukkig”, deelde de naar de NAC-jeugd verkassende oefenmeester nog een compliment uit aan de solist in het zwart.

Chaam – FCB-HWD 9-0 (4-0)
1-0 Alex Smekens, 2-0 Rowan Tuijtelaars, 3-0 Luuk Oomen, 4-0 Bas Goos, 5-0, 6-0 en 7-0 Alex Smekens, 8-0 Martijn van den Broek, 9-0 Jelle van Raak.