Datum: zondag 26 mei 2024, 14:39 - Auteur: Redactie

Chaam haalt vlak voor de nacompetitie opeens heel hard uit

Na een enorme vormdip kwam Chaam zondag bovendrijven in 4B. De periodekampioen won dik bij FCB-HWD en lijkt klaar voor de komende promotiewedstrijden.

De verplichte uitwedstrijd leverde acht goals op, waarvan zeven voor de oranjehemden. Martijn van den Broek maakte de 0-1, Joris Schuurbiers speelde de bal de hoek in achter de vijandelijke verdediging en Rowan Tuijtelaars legde de bal terug waarna Van den Broek binnen schoot en ook de 0-2 was van Van den Broek. De 0-3 was van Schuurbiers, na weer een assist van Tuijtelaars. Hij speelde de bal vanaf de zijkant de as in en op een meter of twintig schoot Schuurbiers hard, links onderin de hoek. De 0-4-ruststand werd vastgesteld door de stoppende Luuk Oomen, na een assist van Van den Broek, na een aanval door de as van het veld.

In de tweede helft na een overtreding van HWD op Van den Broek maakte Oomen de 0-5 uit een penalty en vervolgens maakte de kleine routinier Oomen ook nog de 0-6 na een assist van Van den Broek: hattrick voltooid. De 0-7 was het slotakkoord en kwam op naam van Schuurbiers, zijn schot werd eerst gekeerd door de thuiskeeper, maar in de rebound viel de bal wel binnen. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met coach Rik Jochems, die volgend weekend tegen WVV ’67, uit, de droom van promotie begint.

 
“We hebben gelukkig eenvoudig gewonnen en geen schade opgelopen voor de nacompetitie.”

FBC-HWD – Chaam 1-7 (0-4)
0-1 en 0-2 Martijn van den Broek, 0-3 Joris Schuurbiers, 0-4, 0-5 (pen.) en 0-6 Luuk Oomen, 0-7 Joris Schuurbiers, 1-7 FCB-HWD.