Datum: zondag 26 november 2023, 16:54 - Auteur: Redactie

Chaam scoort drie keer snel achter elkaar en wint ‘subtopper’ van RCD

Chaam staat weer keurig op de derde plek van 4B. Zondagmiddag rekende het thuis af met concurrent RCD.

De bezoekers uit Dordrecht legden sportpark Groot Heivelt aanvankelijk het zwijgen op. Ze kwamen na 28 minuten op 0-1 door een vrije trap randje zestien. De Zuid-Hollandse sniper schoot de bal mooi over de muur heen in de korte hoek. Maar het antwoord kwam rap en was een doelpunt van Luuk Oomen. Aanvoerder Jelle van Raak met een pass tussen de back en centrale door waarbij Martijn van den Broek hem goed voortrok en Oomen hem goed binnenschoot. Grensrechter vlagde voor buitenspel maar gelukkig voor de thuisclub was de prima leidende scheidsrechter Khalid Bittich zelf ook goed meegelopen en liet hem staan: 1-1.

En het werd nog mooier voor Chaam voor rust: een doelpunt van Robin Rovers. Van Raak weer met een goede bal achter de verdediging waarbij Rovers hem langs de uitkomende keeper speelde. En nog voor rust volgde een fantastisch doelpunt. Corner van RCD die de gastheren uitverdedigden en daarna via goed positiespel scoorden. Rovers wachtte bewust met het geven op de bal naar Van den Broek tot hij terugkwam uit buitenspel, perfect op maat. Van den Briek liet hem vallen op Rowan Tuijtelaars, die hem meteen weer weg stak op Rick van Beckhoven en die schoot hem toen binnen.

“Over de gehele wedstrijdbeeld was een gelijkspel ook terecht geweest, maar wij scoorden er drie heel kort achter elkaar waardoor het bij hun knakte had ik het idee. Zij hebben wel gigantisch grote kansen gehad op 3-2 of zelfs daarna nog de gelijkmaker, maar onze keeper Pieter van Gestel was voor de tweede week op rij de beste man van het veld. Hield twee 100 procent doelpunten tegen en nog twee keer een 1 op 1. Wij waren ook een aantal keer slordig in de laatste pass of afronding, waardoor ook voor ons het doelpuntenaantal wat laag uitviel”, aldus Chaam-trainer Rik Jochems na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

Chaam – RCD 3-1 (3-1)
0-1 RCD, 1-1 Luuk Oomen, 2-1 Robin Rovers, 3-1 Rick van Beckhoven.