Datum: zondag 21 april 2024, 16:54 - Auteur: Redactie

Chaam lijdt de derde competitienederlaag op rij

Chaam lijkt met zijn hoofd al in de nacompetitie om promotie te zitten. Zondagmiddag verloor de periodekampioen opnieuw in 4B: ditmaal bij RCD.

In Zuid-Holland speelden de oranjehemden misschien wel hun slechtste eerste helft van het seizoen. Chaam kon de bal nog geen vier keer naar elkander passen en dus duurde het slechts twintig minuten vooraleer Racing Club Dordrecht op voorsprong kwam. Na rust probeerden Chaam zo hoog mogelijk druk te zetten met veel energie, maar het was RCD dat scoorde. De scheidsrechter keurde deze echter af wegens buitenspel.

Op dat moment ging Chaam voor zijn kansen, maar miste captain Jelle van Raak geluk bij zijn aanname, waardoor die mogelijkheid verloren ging. Uit de tegenaanval prikte de thuisclub ijskoud raak: 2-0. Ondanks de marge van twee voelden de gasten dat er nog iets in het vat zat, maar de doorgebroken Robin Rovers zag hoe zijn overtreder slechts geel kreeg, waar rood misschien wel op zijn plaats geweest.

Vijf minuten voor tijd kon het meegereisde publiek uit Brabant dan toch even juichen: Rovers was het eindstation van een puike aanval via Van Raak en Rick van Beckhoven, maar daar bleef het bij. “We moeten onze kop omhoog houden en het is hoog tijd om weer punten te pakken, zodat we met een goed gevoel de nacompetitie in kunnen gaan. De tweede helft gaf in elk geval al verbetering”, aldus Chaam-trainer Rik Jochems tegenover Voetbalinbreda.nl.

RCD – Chaam 2-1 (1-0)
1-0 en 2-0 RCD, 2-1 Robin Rovers.