Datum: zondag 4 februari 2024, 16:59 - Auteur: Redactie

Chaam rekent voor eigen publiek af met Right ‘Oh

Chaam maakte zondagmiddag in 4B geen fout thuis tegen Right ‘Oh. Het bezoek uit Geertruidenberg verloor dan ook terecht.

De oranjehemden kwamen goed uit de startblokken op sportpark Groot Heivelt en daardoor in de tweede minuut al op voorsprong door een doelpunt van Gerard Verbiest na een klutsbal uit de corner. Verbiest is 38 jaar, maar etaleert dat het met zijn scoringsdrift snor zit: de routinier scoorde al voor de tweede week op rij.

Maar het bezoek uit Geertruidenberg maakte daarna echter direct 1-1 na een fout in de opbouw van Chaam. Vervolgens zakte Right ‘Oh heel erg in en kwamen de gastheren er ook door de wind niet meer doorheen. De gasten hadden een aantal uitbraken, maar die leidden ook niet echt tot grote kansen.

In de rust wisselde Chaam van systeem om tot meer kansen te komen, maar na 19 seconden lag hij er bij henzelf bijna in. Dit keer kwam Right ‘Oh heel goed uit de startblokken en na 19 seconden in de tweede helft redde Lars de Bie een teruggetrokken bal op de doellijn. In de 56ste minuut scoorde Rick van Beckhoven na een assist van de ingevallen Robin Roovers. Door druk zetten veroverden de gastheren de bal en na de kluts kwam hij bij Van Beckhoven voor zijn voeten terecht: 2-1.

In de 65ste minuut pakte de eerder nog reddende De Bie vervolgens zijn tweede gele kaart en dus rood. Het was een harde tackle op de bal, maar mede dankzij het fanatieke uitpubliek leek het alsof de scheidsrechter voor een tweede gele kaart koos.

Daarna kwam Chaam met tien man eigenlijk niet meer in problemen en Right ‘Oh kreeg geen kans meer, omdat Chaam in ondertal bleef vechten voor de drie punten, met als resultaat een aantal gevaarlijke uitbraken van de thuisclub. In de 88ste minuut werd er nog een vrije trap ingebracht door Thijmen Roovers naar een aanvaller tussen vier verdedigers van Right ‘Oh en uiteindelijk pikte Robin Roovers de bal op en maakte hij de verlossende 3-1. Carnaval kan beginnen.

Chaam – Right ‘Oh 3-1 (1-1)
1-0 Gerard Verbiest, 1-1 Right ‘Oh, 2-1 Rick van Beckhoven, 3-1 Robin Roovers.