Datum: zondag 14 april 2024, 14:40 - Auteur: Redactie

Chaam verliest topduel met Waspik op ‘Groot Heivelt’

De strijd om de tweede plek van 4B is zondag gewonnen door Waspik. Chaam kwam nog wel op 1-0, maar gaf het in de slotfase helemaal weg voor eigen publiek.

De rivalen bovenin de ranglijst speelden op een heel slecht veld, waarbij er de eerste helft weinig echte kansen waren voor beide teams. Waspik raakte halverwege de eerste helft de lat na een redding van goalie Pieter van Gestel, maar aan de andere kant was het wel raak. In de 41ste minuut scoorde routinier Gerard Verbiest een kopbal uit een corner van traptechnicus Bas Goos. In de tweede helft ging Waspik op een andere manier voetballen, wat leidde tot een gigantische kans, maar direct na rust was het weer Van Gestel die de bal tegenhield.

Waspik was veelvuldig aan de bal, maar kwam niet echt tot kansen. De gastheren kregen op hun beurt nog een grote kans via Rowan Tuijtelaars, maar vergaten om de 2-0 te maken uit één van de tegenaanvallen. Vervolgens gaf de scheidsrechter in de 85stsse minuut een cadeautje aan Waspik door hen een penalty te geven zonder dat iemand echt doorhad wat er gebeurde. Vervolgens scoorden zij daarna ook nog in de 88ste minuut de 2-1 uit een vrije trap. En in een ‘alles of niks-poging’ maakten de gasten ook nog de 3-1 in de 91ste minuut.

“Al met al een onnodige nederlaag, maar wel een wedstrijd waarin we hebben laten zien met het niveau van Waspik mee te kunnen, waar we vorige keer kansloos met 5-1 ten onder gingen”, aldus Chaam-trainer Rik Jochems na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

Chaam – Waspik 1-3 (1-0)
1-0 Gerard Verbiest, 1-1, 1-2 (pen.) en 1-3 Waspik.