Datum: zondag 10 december 2023, 17:54 - Auteur: Redactie

Chaam verwent zijn aanhang en kraakt tiental TVC Breda

Chaam won zondag in 4B een soort zes punten-wedstrijd van TVC Breda. De oranjehemden haalden flink uit tegen het bezoek uit Tuinzigt.

Sportpark Groot Heivelt had een kostelijke middag. Het jonge TVC Breda, dat ondanks vele mutaties toch een redelijk goede eerste seizoenshelft draaide, was kansloos. Vooral na rust. Want in de eerste helft was het enkel Jelle van Raak die scoorde. De all-rounder benutte een strafschop tien minuten voor de pauze, nadat Luuk Oomen onderuit werd gehaald in de vijandelijke zestien.

De bezoekers van trainer Kevin Faas hoopten op beterschap in het tweede bedrijf, maar moest lijdzaam toezien hoe Chaam klap na klap uitdeelde. In de 56ste minuut was het Van Raak die prachtig in de verre kruising schoot op aangeven van Robin Rovers. Op dat moment leek er iets te knappen bij de Viola’s uit Tuinzigt. Bas Goos produceerde na een uittrap van goalie Pieter van Gestel de 3-0.

Tien minuten voor het laatste fluitsignaal moest TVC Breda met een man minder verder (rood captain Leroy van Berkom) en liep Chaam nog uit. Martijn van den Broek (foto) met de 4-0 en drie minuten voor het einde was het Oomen die de eindstand op 5-0 bepaalde. Chaam gaat met 22 punten de winterstop in als nummer 3. TVC Breda zal als nummer 8 de feestdagen tegemoet gaan met zes punten minder.

Chaam – TVC Breda 5-0 (1-0)
1-0 en 2-0 Jelle van Raak, 3-0 Bas Goos, 4-0 Martijn van den Broek, 5-0 Luuk Oomen.