Datum: zondag 25 februari 2024, 16:52 - Auteur: Redactie

Chaam wacht tot de tweede helft en knakt ‘rode lantaarn’ Gesta

Winnen was verplicht voor hoogvlieger Chaam zondagmiddag in 4B en de oranje dorpsclub deed dat ook. Op bezoek bij degradatiekandidaat Gesta moest men wel lang wachten op de eerste goal.

In Galder slaagde het favoriete team van coaches Karel Daamen en Rik Jochems er niet in om tijdens de eerste helft te scoren. Vooraf niet verwacht, maar wel sein voor steunpilaar Jelle van Raak om op te staan na een uur spelen. In de 61ste minuut opende hij namelijk de score uit een rebound na een corner. En toen die belangrijke openingsgoal viel, viel ook de tweede.

Rowan Tuijtelaars raakte vlak voor rust nog de paal, maar was uiteindelijk in de 76ste minuut wel trefzeker: 0-2. Het slotakkoord was voor Rick van Beckhoven die na een combinatie met Luuk Oomen voor de eindstand tekende: 0-3 en er kwam nog een debutant binnen de lijnen bij Chaam, Juul van Eil (16). Man of the match? Van Beckhoven, die eerst op de linkerflank speelde en daarna op ‘6’ iedere tegenaanval in de kiem smoorde.

Gesta – Chaam 0-3 (0-0)
0-1 Jelle van Raak, 0-2 Rowan Tuijtelaars, 0-3 Rick van Beckhoven.