Datum: zondag 7 januari 2024, 18:55 - Auteur: Redactie

Chaam ziet zijn duo Daamen en Jochems vertrekken

Na de zomer staat er een nieuw gezicht voor de groep van zondag vierdeklasser Chaam. Hoofdtrainer Karel Daamen (foto, rechts) en zijn secondant Rik Jochems (foto, links) geven in goed overleg het stokje over, zo meldt het bestuur van de oranje dorpsclub zondagavond.

“Na 4 jaar hoofdtrainer van Chaam te zijn geweest vind ik dat ik plaats moet maken voor een nieuwe trainer voor Chaam”, licht Daamen zijn besluit toe. “Ik kijk met veel tevredenheid en voldoening terug naar deze periode waarin we als team het maximale eruit hebben gehaald en voetballend veel progressie hebben gemaakt. Met als hoogtepunt het behalen van de nacompetitie vorig jaar wat voor Chaam uniek was.”

Het afgelopen seizoen werd Daamen bijgestaan Rik Jochems, afkomstig uit de eigen gelederen van Chaam. Jochems heeft besloten om niet op het aanbod van Chaam in te gaan om komend seizoen hoofdtrainer te worden. “Met pijn in het hart”, benadrukt hij. “Ik heb mijn werkzaamheden bij Chaam sinds dit seizoen gecombineerd met het assistent-trainerschap bij NAC Breda voor mijn UEFA B-cursus.. Ook daar kwam een mooie kans, die niet te combineren valt met een prominente functie bij Chaam. Maar op de achtergrond blijf ik zeker beschikbaar voor Chaam.”

Voorzitter Daniel Elst respecteert het besluit van beide trainers. “We kunnen terugkijken op een prettige samenwerking met Karel. Er zijn mooie resultaten geboekt en met het bereiken van de nacompetitie gaf ons 65-jarig bestaan een extra feestelijk randje. We wensen Karel veel succes in het vervolg van zijn carrière en ongetwijfeld zien we hem nog een keer terug op Groot Heivelt. Dat laatste geldt natuurlijk ook voor Rik, die hier als jongen van de club kind aan huis is.”

Chaam doet mee om promotie in 4B en staat momenteel op de derde plek. De zoektocht naar een nieuwe coach is inmiddels gestart.