Datum: zondag 28 april 2024, 15:17 - Auteur: Redactie

Chaam blijft ook tegen laagvlieger Molenschot kwakkelen

Na drie nederlagen op rij in 4B pakte periodekampioen Chaam weer eens een puntje. Zondagmiddag speelde de oranje dorpsclub gelijk tegen Molenschot.

Op sportpark Groot Heivelt waren de gastheren voornamelijk aan de bal, maar kwamen niet tot kansen. De bezoekers verdedigen goed als collectief en sommigen alsof hun leven ervan af hing, ze gooiden zich overal voor. In de eerste helft had Chaam een keer op goal geschoten en dat was vanuit een penalty. Na een kort genomen corner via Robin Rovers en Luuk Oomen, dribbelde Oomen de 16 in en op het moment van binnen dribbelen werd hij onderuit gehaald. Captain Jelle van Raak (foto) nam de penalty en scoorde die.

In de tweede helft kwamen de Chaam-spelers vervolgens weer niet tot echte kansen, het enige schot op goal in de tweede helft was een vrije trap van Rovers die recht op de vijandelijke keeper eindigde. In de 60ste minuut hadden ook de uitspelers hun enige schot op goal, waar eerst een handsbal aan vooraf ging. De scheidsrechter gaf aan dat hij het wel gezien had dat hij hem met zijn hand raakte, maar het niet genoeg vond voor hands.

“Best bijzonder bij aanvallend hands als je het mij vraagt, zeker als dezelfde speler er een goal uit maakt”, verwonderde Chaam-coach Rik Jochems zich na afloop toen hij met Voetbalinbreda.nl sprak. “Al met al was het denk ik een saaie wedstrijd voor de neutrale toeschouwer, maar gezien de kansen een terecht resultaat, waarbij het denk ik voor Molenschot een erg belangrijk punt is wat het binnen sleepte.”

Chaam – Molenschot 1-1 (1-0)
1-0 Jelle van Raak, 1-1 Molenschot.