Datum: dinsdag 12 maart 2024, 14:21 - Auteur: Redactie

De ‘ViB’ Speler van de week: Jelle van Raak (Chaam)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na de speelronde van afgelopen weekend is de keuze gevallen op Jelle van Raak (foto) van Chaam.

Een ware aanvoerder: zo mag men Van Raak bestempelen in het oranje dorp. Neemt strafschoppen onder druk, stuurt zijn team de goede kant op en is de motor in het team van coaches Karel Daamen en Rik Jochems. Zo ook zondagmiddag in 4B, toen hij beslissend was in de cruciale competitiewedstrijd tegen Raamsdonk op sportpark Groot Heivelt. Want daar, voor het eigen trouwe publiek, sleepte hij met twee doelpunten de periodetitel binnen, mede door het feit dat concurrent Waspik in zijn wedstrijd met 5-2 verloren had.

Raamsdonk nam nog wel brutaal de leiding vlak voor rust, maar nog in dezelfde helft was het de specialist der vrije trappen, Bas Goos, die fortuinlijk de ruststand op 1-1 bepaalde. En in de tweede helft kreeg Chaam een pingel, die als vanzelfsprekend feilloos werd benut door Van Raak, die zijn achternaam daarmee eer aan deed. Maar daar bleef het niet bij: Van Raak zetten de vijandelijke keeper even later onder druk en dwong hem tot een dure fout: 1-3. Historie werd geschreven met de eerste periodetitel in de vierde klasse ooit.

Wij feliciteren Van Raak en zijn team van harte!