Datum: maandag 3 juni 2019, 11:53 - Auteur: Mica de Montigny

Chafik Boushaba terug bij Groen-Wit: “De tijd is rijp”

Een spraakmakende transfer binnen het Bredase voetbal is een feit. Chafik Boushaba (foto) heeft Derdedivisionist Stedoco inmiddels verlaten en komt na de zomerstop terug bij de club waar zijn loopbaan startte: Groen-Wit.

De nu 32-jarige spits verliet zaterdagclub Stedoco halverwege dit seizoen, nadat hij in september 2018 ongelukkig ten val kwam tijdens een wedstrijd en een blessure opliep aan hoofd en nek. Inmiddels is de sympathieke rijschoolhouder (Lesdrive) hersteld en hongerig naar een terugkeer bij de Bredase zondag derdeklasser. “De tijd is rijp, thuiskomen is toch hetgeen iedereen fijn vindt. Of ik genoeg gezien heb buiten Princenhage op voetbalvlak? Meer dan genoeg”, zo vertelt hij aan Voetbalinbreda.nl.

Boushaba heeft een indrukwekkende carièrre achter de rug. Toen hij doorbrak als doelpuntmachine bij Groen-Wit, pikte Baronie hem op. Daar verdiende hij transfers naar onder meer Halsteren en het Belgische Brasschaat. Voor die paar mensen die hem niet kennen: Boushaba is een beresterke nummer 9, die met zijn neusje voor de goal ook sterk is in de lucht en in de duels. Met zijn ervaring kan hij vooral de jonge aanvallende talenten van Groen-Wit verder helpen. De trouwe aanhang kan niet wachten op het nieuwe seizoen.