Datum: zondag 14 mei 2023, 16:15 - Auteur: Redactie

Charlton Vicento laat Oosterhout ontploffen in Helvoirt

Oosterhout zal niet direct degraderen, want zondagmiddag versloeg het Helvoirt in het hol van de leeuw. Toch is de nacompetitie om handhaving en degradatie nog mogelijk in 2D, maar het ontlopen daarvan ook.

Oosterhout-spits Sandro Ariza vatte voor Voetbalinbreda.nl de thriller samen. “In de eerste helft waren we eigenlijk de mindere door het vechtvoetbal van Helvoirt, maar in de tweede helft hebben wij de kansen gecreëerd en hadden we het eerder af kunnen maken. Goeie aanvallen en grote kansen voor mij, Timo Schollaardt en Charlton Vicento op de paal. Helvoirt creëerde niks, maar het bleef spannend met 1-1. In de laatste minuut kwam er een goeie voorzet van Matthew Coenraadts en Vicento kopte hem fraai over de keeper heen.”

“Nacompetitie is zeker nu. Erin blijven zonder nacompetitie wordt wel heel moeilijk volgens mij. Maar het is altijd lekker om in de laatste minuut te winnen en natuurlijk was het zwaar met het warme weer. Iedereen heeft alles gegeven. De invallers hebben het ook uitstekend gedaan, dus we gaan met opgeheven hoofd de beslissende weken in, waarin we alles op alles gaan zetten om ons te handhaven.” In de laatste twee speelronden treedt Oosterhout nog aan tegen Trinitas Oisterwijk en kampioen Emplina.

Helvoirt – Oosterhout 1-2 (0-1)
0-1 Sofyan Asrih, 1-1 Helvoirt, 1-2 Charlton Vicento.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss