Datum: zondag 31 oktober 2021, 17:01 - Auteur: Redactie

Circus Beek Vooruit draait weer op volle toeren: 5-5 (!)

Dames en heren, de club met de gekste uitslagen van de Gemeente Breda dit seizoen: Beek Vooruit. Zondag in 2E stond Uno Animo met 3-0 voor in Prinsenbeek, maar werd het uiteindelijk een gelijkspel met tien goals.

Hoe dan? Hoe bestaat het? Een 4-0-achterstand in de tweede helft en dan toch nog met 5-4 aan de leiding gaan in de slotfase, om vervolgens alsnog punten te verliezen. Het Beek Vooruit van de laatste tijd is echt een bijzonder elftal aan het worden, waarbij er van verveling voor de liefhebbers nooit sprake is. Ergernis vanwege de vele tegendoelpunten overigens wel. Maar ook blijdschap, door de enorme veerkracht van de Bekenaren.

Uno Animo was op sportpark de Heikant keihard bezig: 0-3 voor rust en ook na de pauze nog een goal. Het was ouderwets mekkeren voor de thuisfans. Maar dankzij twee treffers van Joost Schalk en een doelpunt elk van Loek Schalk en Flemming Oprel stond het plots 4-4. De Bredase dorpelingen werden bijkans gestoord van vreugde toen Joris Peeters (foto) en opeens 5-4 van maakte en een driepunter voor de formatie van trainer Marcel van Helmon een feit leek te gaan worden.

Het was dan ook verschrikkelijk zuur dat de bezoekers uit Loon op Zand in extremis een penalty kregen en deze nog scoorden ook: 5-5. Bizar. Of eigenlijk niet, want dit seizoen won Beek Vooruit namelijk met 6-5 bij Cluzona. Het scoorde zestien doelpunten in zes competitiewedstrijden, maar incasseerde maar liefst 24 tegengoals. Daarmee staan de oranjehemden overigens wel op een keurige zesde plek, boven ‘stadsrivalen’ JEKA en Bavel.

Beek Vooruit – Uno Animo 5-5 (0-3)
0-1, 0-2, 0-3 en 0-4 Uno Animo, 1-4 Joost Schalk, 2-4 Flemming Oprel, 3-4 Loek Schalk, 4-4 Joost Schalk, 5-4 Joris Peeters, 5-5 Uno Animo (pen.).