Datum: donderdag 9 juni 2022, 13:55 - Auteur: Mica de Montigny

Clubs lopen blauwtje bij goalgetter Ooms: “Weer promotie met TVC Breda”

Hij is 19 jaar, maar scoorde 41 doelpunten namens TVC Breda. Jeroen Ooms (foto, links) is dé revelatie van de ploeg uit Tuinzigt, die glansrijk kampioen werd van de zondag vijfde klasse A. Voetbalinbreda.nl sprak uitgebreid met de linksbuiten uit Westerpark.

In het seizoen 2017/2018 debuteerde de toen 15-jarige aanvaller in de hoofdmacht van sportpark Kwakkelhut, maar sinds dit seizoen is Ooms echt on fire. Johan Rijndorp, één van zijn trainers, riep in onze Podcast al dat er geen betere linksbuiten te vinden is de vierde en vijfde klasse en die woorden zijn niet uit de lucht gegrepen. Wat opvalt aan het spel van Ooms is zijn intense doelgerichtheid. Ook zijn schot is, vooral op amateurniveau, van de buitencategorie. Als rechtspoot op links: zijn recept is simpel, zo legt hij uit.

“Naar binnen en pangggg”, zegt Ooms op zijn Bredaas. Het is zijn trademark. Naast die 41 goals, heeft hij ook qua assists een aandeel dat tot in de dubbele cijfers reikt. “Of ik betrokken ben bij de helft van onze 106 doelpunten? Zal niet veel schelen, maar zet me niet weg als een opschepper”, lacht hij zijn tanden bloot. Het levert momenteel interesse op van diverse hoger acterende clubs, maar Ooms heeft ze een blauwtje laten lopen. Cluzona, Prinsenland en ook het Belgische Meerle belden hem op, maar kregen nul op het rekest van hem.

‘Cluzona, Prinsenland en Meerle lopen een blauwtje’

“In de jeugd wilde ik graag naar een profclub, maar nu lijkt een eerste of tweedeklasser me wel interessant. En anders België, met wat centjes onder de tafel”, knipoogt de topschutter. “Maar de clubs die me gebeld hebben, die opties waren niet interessant genoeg. Dus ik heb toegezegd bij TVC Breda te blijven.” En de reden waarom hij bij de Viola’s blijft is niet mals. “Nu ga ik genieten van de vakantie en dan de volle focus op TVC Breda. Iedereen mag mij gek vinden, maar ik wil weer promoveren straks in de vierde klasse.”

“Waarom? Omdat we hebben laten zien dat we van vierdeklassers kunnen winnen. Daarbij spelen we altijd beter als we tegen een club spelen die ook wil voetballen in plaats van tegenstanders die lange ballen spelen en alleen maar knokken. Wat mijn eigen doelstelling is? Minimaal twintig doelpunten.” De verhalen dat Ooms een levensgenieter is die niet alles voor het voetbal doet, stroken niet met zijn statistieken en potentie, maar kloppen deels. “Ik heb een eigen bedrijf in transport en verhuizingen waar ik veel mee bezig ben.”

‘Levensgenieter zonder ambities? Nee!’

“En in mijn vrije tijd geniet dan graag met vrienden. Vooral van een hapje buiten de deur. Maar dat betekent niet dat ik geen ambitie heb. Ik wil graag nog een keer een stap hogerop maken als de ultieme kans er komt. Zolang die er geen kans komt die aan mijn wensen voldoet wil ik graag TVC Breda omhoog helpen. Het is gewoon een mooie club. Ik speel er heel mijn leven. Op het moment dat je het terrein op komt lopen voelt het goed. Iedereen kent elkaar en de band tussen ons als spelersgroep is heel sterk geworden.”

“Dan komt er gewoon een paar honderd man kijken naar de kampioenswedstrijd tegen Molenschot en geven ze honderden euro’s uit aan vuurwerk, dat is schitterend. Iedereen vindt het gewoon leuk dat er weer een team staat met allemaal jongens uit de buurt. Voorlopig zit ik hier dus heel goed”, besluit Ooms. Het doelpuntengeile talent is dus ook na de zomer te bewonderen aan de Kwakkelhutstraat. Wie geniet van talent, rendement en een ziedende wreeftrap weet dus wat hij volgend seizoen in zijn navigatiesysteem moet typen.