Datum: woensdag 30 november 2022, 01:48 - Auteur: Mica de Montigny

Coach Van Dijnsen spreekt over het nieuwe UVV ’40

Bij UVV ’40 is het de laatste tijd niet echt goed gegaan op sportief gebied. Inmiddels waait er een nieuwe wind met een nieuwe coach. Wij spraken met hem vorige maand, voor onderstaand interview dat in onze eerste voetbalkrant staat.

De druiven waren zuur voor UVV ’40 na de toch nog onverwachte degradatie afgelopen seizoen. Waar de Ulvenhouters in januari van dit kalenderjaar nog comfortabel in de middenmoot stonden was de tweede seizoenshelft een grote teleurstelling. Trainer Jeroen Polman vertrok vanwege zijn werk in de winterstop en oud-trainer Joey Verhoeven nam het over. Het was op het nippertje, dat wel, maar de drie punten die de ploeg uit de zes laatste wedstrijden nodig had, werden er slechts twee. Daardoor na -competitie en direct verlies tegen vierdeklasser Rimboe. Einde verhaal in de zondag derde klasse dus voor de groen en witte formatie van sportpark Jeugdland, waar inmiddels coach Marco van Dijnsen (foto) voor twee jaar tekende om de boel weer op te bouwen. De ervaren trainer kwam over van zaterdagclub VV Klundert en is nu weer in het zondagvoetbal (4C, red.) actief. En het voetbaldier heeft er zin in, zo blijkt als Voetbalinbreda.nl met hem spreekt

“Ik heb aan het eind van het seizoen een aantal wedstrijden bekeken bij UVV, maar de geest was uit de fles bij het team, vond ik. Pech, onvrede, demotivatie: het leek van alles een beetje bij elkaar. Jammer, want een puntje meer had ze in de derde klasse gehouden. Uithuilen en opnieuw beginnen heb ik gezegd. Ben tijdig aan de slag gegaan om de staf op te tuigen, want het was erg minimaal allemaal. Zo heb ik oud-leider Cees van Praat terug gevraagd en ook assistent Edwin Heestermans, die tijdelijk gestopt was, is gelukkig terug. De gebroeders Peeters trainen eenmaal in de week het tweede elftal dat promoveerde van de vierde naar de derde klasse. Er was ook geen samenhang tussen ‘1’ en ‘2’ en daar hebben we weer een selectie van gemaakt door op 7 augustus gezamenlijk te gaan trainen, zodat ook zij een serieuze voorbereiding beleefden.”

En dat is niet het enige stukje saamhorigheid dat nieuw is in het Bredase dorp. “Er komt trainingskleding voor de selectie en ook de medische verzorging wordt gestructureerd. Met Jeroen Bastiaansen en de nieuwe voorzitter Geert Beuling is het prettig werken en schakelen. Feit blijft dat het krap aan is in de selectie waar Douwe de Kok stopte met voetballen en waar Jaap Berendschot vanuit de succesvolle zaterdag 2-groep definitief overstapte. Ook is er later en onverwacht Sebastian Tabak uit Amsterdam nog bij gekomen. Hij is in Breda komen werken en wonen en speelde bij een derdeklasser in de Hoofdstad. Met een paar blessuregevallen, die iedere ploeg wel teisteren, is de keuze beperkt voor mij als trainer. Er zijn bijvoorbeeld geen jeugdspelers naar de selectie doorgestroomd, iets wat bij iedere club normaal is. Er lopen vele talenten hier, maar die spelen allemaal op zaterdag tot nu toe. We nemen nu wel regelmatig spelers van het tweede mee en dat is al een vooruitgang, maar te vaak moeten we bij zaterdag 2 of Onder 23 of Onder 19 aankloppen. Dat maakt het wat onrustig nog momenteel, maar daar gaan we op korte termijn over in gesprek. Kortom; genoeg werk nog aan de winkel voor ons als staf en als club. We zullen het samen moeten doen om UVV naar een hoger plan te tillen en als dat besef gaat leven, dan gaat het goedkomen met deze mooie club voorspel ik”, besluit de enthousiaste Van Dijnsen.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss