Datum: woensdag 3 april 2024, 18:03 - Auteur: Mica de Montigny

Coach Martijn van Galen alsnog weg bij Cluzona: slaat trainerloos Groen-Wit toe?

Ruim een maand geleden publiceerde Groen-Wit een bericht, haast bijna een noodkreet, op zijn website over de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. Omdat revelatie Oualid Saadouni een droomkans kreeg bij de zaalvoetbalprofs van FC Eindhoven, zit de zondag derdeklasser uit Princenhage zonder coach. Maar, vrijdag maakten Cluzona en Martijn van Galen bekend dat ze volgend jaar niet meer samen zullen werken. Is één plus één twee?

Terwijl Groen-Wit volop in de titelstrijd van 3B is verwikkeld, lijkt het moeite te hebben een geschikte trainer te vinden. Maar inmiddels is dus duidelijk dat ex-prof Van Galen, die aan zijn eerste seizoen bezig is bij zondag tweedeklasser Cluzona en dat goed doet met een voorlopige twee plaats, na de zomer vertrekt bij de Club Zonder Naam. Keert de sympathieke Bredanaar terug in de Postillonstraat, waar zijn zoons Tijn en Jop van Galen succesvol basisspeler zijn?

Saillant is dat Van Galen vorige maand zijn contract met de club uit Wouw met een jaar had verlengd en op dat moment werd benaderd door Groen-Wit. Op dat moment moest hij dus passen. Inmiddels lijkt alles anders, want in goede harmonie hebben beide partijen het contract tot en met de campagne 2024/2025 laten ontbinden.

De 53-jarige oefenmeester (foto) kan door ‘gemaakte afspraken’ met Cluzona nog geen tekst en uitleg geven en houdt zijn kaken vooralsnog stijf op elkaar tegenover Voetbalinbreda.nl. Wel lijkt door te sijpelen dat hij open staat voor een terugkeer bij de ploeg die hij tussen 2018 en 2022 ook trainde. Na die periode werd hij (samen met Sedat Siner, red.) hoofdcoach van Derde Divisie-club Baronie, maar daar vertrok hij halverwege tijdens het teleurstellende seizoen 2022/2023.