Datum: maandag 7 december 2020, 14:44 - Auteur: Redactie

WDS ’19-coach Van Wanrooy over alle Corona-perikelen

Voetbalinbreda.nl bespreekt in deze voetballoze periode met alle ‘Bredase’ ploegen de campagne tot dusver. Voor zondag vierdeklasser WDS ’19 was het begin van het seizoen redelijk. De coronacrisis zette echter bij alle clubs een voorlopige streep door de competities, dus ook voor de ploeg uit de Haage Beemden.

In het bekertoernooi afgelopen zomer viel er geen succes te behalen voor de Babyblauwen uit Kesteren, maar in 4C ging het een stuk beter. Vier wedstrijden gespeeld, twee zeges, een remise en een nederlaag. Hoe kijkt trainer Martijn van Wanrooy, die na successen op sportpark Paradijs onlangs weer terugkeerde, terug en vooruit op het onderbroken seizoen. Hij laat het uitgebreid weten.

“Dinsdag 2 juni; de dag dat ik na een onderbreking van vier jaar weer op het veld van WDS ’19 mag staan voor de eerste training richting het seizoen 2020/2021. Helaas hebben we nog te maken met de aangepaste trainingen in verband met het COVID-19-virus. De uitdaging ligt er vooral om de trainingen interessant en leuk te houden, in combinatie met een conditionele achterstand inhalen. Maar het allerbelangrijkste; de lach terug te krijgen op het veld na een teleurstellend seizoen.”

“Een maand lang aangepaste trainingen voordat er een maandje vakantie ingepland wordt, tot eind juni het bericht komt dat we weer op een ‘normale’ manier mogen trainen. Gevolg is dat we in juli in ieder geval in groepsverband mogen trainen waarvan eenmaal onder leiding van de trainer en drie weken lang dat die gasten zelf wekelijks bij elkaar zijn gekomen om ook aan de conditie te werken. Een goed initiatief met eigen verantwoordelijkheid. Een voorbereiding met wisselende resultaten en een KNVB die besloten heeft om de competitie eerder van start te laten gaan, zorgde voor een minder resultaat in de eerst wedstrijd tegen Dussense Boys. Vervolgens twee gewonnen wedstrijden tegen SVC en een hele mooie 5-4 tegen Terheijden werd vervolgd met een 2-2 tegen VCW. Zeven punten uit de eerste vier wedstrijden.”

“Vervolgens de tweede Corona-golf waarbij trainen nagenoeg onmogelijk word gemaakt, waardoor we (net als andere clubs) straks weer met een achterstand zitten. De afgelopen weken hebben we circuittrainingen gedaan in groepjes van vier, maar wat zou het fijn zijn als we weer op een ‘normale’ manier aan de slag mogen. En wat de KNVB gaat beslissen? Mede dankzij de toevoeging van drie clubs uit West 2 zitten we nu met vijftien verenigingen in de competitie, wat 28 competitiewedstrijden inhoudt. Twee wedstrijden (Bolnes en Raamsdonk) waren al eerder afgelast wegens Corona-verschijnselen en daar zijn nu veel wedstrijden bijgekomen. Het lijkt mij dat je dit niet meer kunt inhalen en dat de KNVB serieus moet gaan nadenken over een halve competitie (iedereen speelt een keer tegen elkaar) en eventueel een promotie-poule en een degradatie-poule waarin iedereen ook een keer tegen elkaar speelt. En dit wel met geopende kantines, zodat de sportverenigingen ook het broodnodige geld binnen kunnen halen.”

Het idee van de competitie opdelen en op basis van geografische ligging een indeling maken zie ik persoonlijk niet zitten. Dan krijg je straks een poule met onder meer RFC, Terheijden, WDS ’19, DIA en SAB. Dan kun je flink aan de bak om niet af te glijden naar de zondag vijfde klasse. We zijn benieuwd en kunnen in ieder geval niet wachten om weer te mogen beginnen.”