Datum: donderdag 15 september 2022, 23:42 - Auteur: Mica de Montigny

Cohen en co stomen zichzelf en SCO klaar voor promotie

Na de bizarre (en verloren nacompetitiestrijd) tegen SKNWK van vorig seizoen is het voor deze voetbaljaargang helder: SCO moet omhoog. Maikel Cohen (foto), één van de ambitieuze trainers van de nieuwe technische staf, spreekt met Voetbalinbreda.nl over de komende zaterdag vierde klasse.

De gestaakte pot voetbal om promotie, die veel ergernis opwekte in het Oosterhoutse, is inmiddels vergeten. De honger naar succes is niet meer te stillen en de focus door het trainersduo Cohen en Stephan Baghus, geflankeerd door de ervaren oefenmeester Edwin Verheijen, ligt op het bemachtigen van een ticket voor de zaterdag derde klasse. Over het hoe en wat van SCO en zijn eigen persoon legt Cohen, geboren en getogen in Oosterhout, alles rustig uit.

“Ik ben zelf begonnen met voetballen bij SCO als kleine jongen, waarna ik al snel de overstap heb gemaakt naar het toenmalige BVC. Daar heb ik tot de B1 gevoetbald en daarna de overstap gemaakt naar WVO (Nu VV Oosterhout). Daar een paar jaar gevoetbald tot de A1 en de stap gemaakt richting de selectie. De sfeer in de selectie daar toen in combinatie met het uitgaansleven heeft mij doen besluiten te stoppen met veldvoetbal en alleen nog maar te zaalvoetballen in verschillende teams en klassen. Na twee jaar vroeg mijn zwager me of ik niet bij hun wilde komen voetballen, bij SCO 2. Dit heb ik jaren gedaan, vooral in het tweede en af en toe eens in het eerste, maar de laatste drie jaar dat ik voetbalde heb ik bij OVV ’67 1 gespeeld in de zondag vijfde klasse met een aantal vrienden.”

“Nadat ik stopte als voetballer bij OVV vroeg mijn zwager me om samen de O19 van SCO te gaan trainen. Dit heb ik gedaan en we hadden een geweldige lichting waarmee we op een haar na niet promoveerden. Na dit jaar vroeg het toenmalige bestuur ons om door te schuiven als trainers van het tweede elftal en dit hebben wij gedaan met de voorwaarde dat we konden gaan bouwen met de jeugd en dat de jongens uit de JO-19 ook mee over gingen. Hier zijn we het eerste jaar gedegradeerd, maar alsnog hebben we daarna mooie successen behaald met meerdere promoties, kampioenschappen en we hebben zelfs de beker gewonnen. In de tussentijd zijn we nog elf wedstrijden interim-trainer geweest van SCO 1. Dit smaakte naar meer en halverwege vorig seizoen ongeveer kwam de vraag van het bestuur of wij samen met hoofdtrainer Edwin Verheijen trainers van SCO 1 wilde worden.”

“Dit hebben we uiteraard met beide handen aangegrepen en hebben zelfs nog een periodetitel gepakt, alleen door omstandigheden net niet gepromoveerd. Dit jaar start ik tevens met de cursus UEFA C en willen we met de gehele staf de laatste stap richting promotie gaan zetten. Wat de rolverdeling nu is onder de staf? Die is heel duidelijk. Edwin Verheijen is de hoofdtrainer en wij de toekomstige hoofdtrainers. We overleggen heel erg veel en Edwin laat ons het daarna uitvoeren en ervaren en begeleid ons daarin. Of we ambitieuzer zijn nu dan Edwin? Ja dat denk ik wel, ik begin nu aan de cursus en sta nu voor het eerst als trainer bij een eerste elftal. Edwin heeft alles al zo’n beetje meegemaakt en SCO zal waarschijnlijk zijn laatste club zijn. De generatiekloof tussen hem en de spelers groep was ook een reden ons toe te voegen aan de staf.”

Over het hoofddoel van SCO is eenieder nogmaals duidelijk. “Hebben vorig jaar laten zien dat we niet thuishoren in de vierde klasse. Zoals ik eerder al aan gaf kennen wij het merendeel van de groep al vanaf de 19-1. We wisten dat er ongelooflijk veel talent in de groep zit. Na de serie van vorig seizoen is de groep dit ook zelf in gaan zien en staan alle neuzen dezelfde kant op. Het belangrijkste was de groep bij elkaar houden en dat is gelukt, dus we hoefden gelukkig niet heel veel nieuwe spelers te halen. De jongens die er bij zijn gekomen hebben we heel gericht gezocht”, klinkt het enthousiast en weloverwogen uit Cohen’s mond. En dat hij enthousiast is en in zijn element op sportpark de Elskens is niet zonder reden. Hij looft de vereniging. “Binnen de club wordt waar mogelijk altijd meegedacht om de selectie zo goed mogelijk te faciliteren om te presteren aangezien we de enige club zijn in Oosterhout die spelers niet betaald. Verder is het een hele gezellige en gemoedelijke club.”

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan. Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss