Datum: woensdag 4 november 2020, 14:49 - Auteur: Redactie

Corona-crisis zit plannen SAB-captain Van de Lande dwars

Voetbalinbreda.nl bespreekt in deze voetballoze periode met alle ‘Bredase’ ploegen de campagne tot dusver. Voor zondag vierdeklasser SAB was het begin van het seizoen prima. De coronacrisis zette bij alle clubs een voorlopige streep door de competities, dus ook voor de Sint Anna Boys.

In het bekertoernooi was de ploeg uit Ruitersbos niet succesvol, maar toen 4C begon was het los. SAB won drie competitiewedstrijden en speelde er een gelijk met een indrukwekkend doelsaldo. Aanvoerder en topscorer Joris van de Lande (foto, rechts) wordt aan de tand gevoeld over de voorbije maanden en de komende, onzekere periode.

“Doordat we opeens extra wedstrijden moesten gaan spelen, omdat er een extra club in onze competitie kwam, moesten we de eerste weken van de voorbereiding zes wedstrijden in drie weken spelen. Dit nadat we een half jaar niks hadden gedaan vanwege Corona. Hierdoor hebben we de bekerwedstrijden als oefenwedstrijden gezien en met een combinatie van ‘1’ en ‘2’ gespeeld. Ondanks dat we ook nog eens een aantal (niet de minste) basisspelers verloren zijn (Max Wigman, Bryan Bongaards, Rhomar Boudzra, Jeroen Maas en Jordy Pas red.) waren we toch heerlijk gestart aan het seizoen.”

“We zijn nog ongeslagen en hebben tien punten uit  vier duels, zestien goals voor en drie tegen. Dan is het wel jammer dat je die lijn niet door kan zetten en uit je flow wordt gehaald door de nieuwe lockdown-maatregelen. Mede dankzij de nieuwe trainers (Martijn Malinka en co) was de sfeer overigens erg goed tot nu toe dit jaar. Het had een heel mooi laatste jaar kunnen worden voor mij, maar ik verwacht helaas dat het een erg lange winterstop gaat worden en dat we pas in maart 2021 weer kunnen gaan voetballen. Hopelijk kunnen we dan met lekker weer een halve competitie afronden in een paar maanden.”