Datum: dinsdag 27 oktober 2020, 14:00 - Auteur: Redactie

Corona-break of niet: Baronie intensiveert de trainingen

Voetbalinbreda.nl bespreekt in deze voetballoze periode met alle ‘Bredase’ ploegen de campagne tot dusver. Voor zondag Hoofdklasser Baronie was het begin van het seizoen geweldig. De coronacrisis zette bij alle clubs een voorlopige streep door de competities, dus ook voor de hoogst spelende amateurclub uit de Gemeente Breda.

Doe eens even normaal zou je bijna willen zeggen tegen de zondagtak van de Baronnen. Uiteraard zit Baronie nog in het bekertoernooi, maar de opening van de Hoofdklasse B was eigenlijk absurd. Terwijl Nederland zich beweegt in het ‘nieuwe normaal’ vanwege de Corona-crisis, is er ook een ‘nieuw normaal’ in die competitie, want de equipe van coach Jurriaan van Poelje (foto) richtte toch wel een ravage aan. Vijf gespeeld, dertien punten, twintig goals voor en nul (!) tegen. Het levert de tweede plek op met een punt minder dan SV Meerssen, dat wel een duel meer speelde. Baronie is dus verreweg de best presterende club van de ranglijst. Hoe kijkt de trainer terug en vooruit?

“De start van de competitie is voor Baronie goed geweest. Met vier overwinningen en een gelijkspel tegen een topploeg staan we ‘bovenaan’. Vooral de defensieve kracht kwam naar voren met nul tegendoelpunten en weinig open kansen voor de tegenstanders. Het scorend vermogen springt er ook uit met grote uitslagen tegen ploegen die ook best wat punten hadden gepakt. Door de eerste Corona-break hebben we een lange voorbereiding gehad, waardoor we echt aan de speelwijze hebben kunnen werken. De nieuwe spelers hebben zich goed aangepast en voegen echt iets toe aan onze speelwijze als we de bal hebben. Met name Noël de Graauw is daar belangrijk in vanuit het middenveld. Het doorbreken van jeugdspelers Jawad el Morabit en Aurelio van Gool is ook weer goed om te zien.”

“Dat we door Corona weer gedwongen werden te stoppen met de competitie is natuurlijk jammer. Wij grijpen dit echter aan om weer verder te bouwen aan de ploeg. We hebben de trainingen geïntensiveerd van drie naar vier keer in de week en doen dat in kleine groepen van vier. Door creatief te zijn en steeds vormen te bedenken die uitdagend zijn, maar ook inspelen op onze manier van voetballen, kun je spelers weer echt beter maken en prikkelen. Dit is pure winst en zal er voor zorgen dat we er straks weer beter op staan als we de competitie gaan hervatten. De spelers en staf zijn erg hongerig en willen vol gaan voor de bovenste plekken.”