Datum: vrijdag 22 september 2023, 23:55 - Auteur: Redactie

Crisis in Breda: ook FC Emmen wint van gehavend NAC

NAC is er niet in geslaagd de zure nasmaak van het verlies in Venlo weg te spoelen tegen FC Emmen. In het Rat Verlegh Stadion counterde de bezoekers zich naar een 1-3 overwinning. NAC kwam vroeg op voorsprong via een eigen doelpunt van Jeff Hardeveld, maar door doelpunten van Vlak, Konings en Mendes trok FC Emmen uiteindelijk aan het langste eind.

Het was puzzelen geblazen voor interim-trainer Ton Lokhoff. Roy Kortsmit en Javier Vet voegden zich bij de al drukbezette ziekenboeg. Voor Tein Troost betekende dit dat hij zijn profdebuut mocht maken voor de club waar het voor hem ook allemaal begon. Sabir Agougil was de vervanger van Javier Vet op het middenveld. Tegenover de blessures stond de terugkeer van Martin Koscelnik op de rechtsachter positie. Adam Kaied was vandaag de linksbuiten. Roy Kuijpers nam plaats op de bank.

Al in de eerste minuut wist Tein Troost zich knap te onderscheiden met een knappe redding. Kort hierna was het aan de andere kant wel raak. Een goed aangesneden voorzet van Clint Leemans werd door Jeff Hardeveld achter zijn eigen doelman gewerkt. Een zeer welkom doelpunt voor de Parel van het Zuiden. Dit werd dan ook goed gevierd de volle B-Side.

Na een kwartier spelen trokken de bezoekers de stand weer gelijk. Vrijwel uit het niets verdween een doffe knal van Jari Vlak in het Bredase doel. Er leek niets aan de hand, maar de Emmenaren wisten een kleine mogelijkheid toch om te zetten in een doelpunt, waardoor NAC opnieuw op zoek moest naar de gelijkmaker.

Het doelpunt gaf Emmen kracht. Kort na de gelijkmaker tikte Tein Troost een identiek schot op de paal. Daar kwam NAC dus goed weg. Tot aan de rust golfde het spel op en neer en beide ploegen kwamen niet verder dan enkele speldenprikjes. De ruststand was dan ook 1-1.

NAC kwam goed uit de kleedkamer. De ploeg van Ton Lokhoff ging nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. Extra zuur was dan ook dat NAC uit de tegenstoot de 1-2 te verwerken kreeg. Joey Konings haalde de trekker over voor de Emmenaren.

NAC bleef op zoek gaan naar de treffer, maar wederom uit de tegenstoot gooiden de Emmenaren de wedstrijd in het slot. Invaller Rui Mendes maakte vanuit de counter de 1-3 voor de bezoekers.

(bron: nac.nl)