Datum: maandag 29 maart 2021, 14:10 - Auteur: Redactie

Cruciale topper eindigt in voordeel van NAC Breda

NAC heeft zondagavond de eerste finale weten te winnen. In een zenuwslopend duel trokken de Bredanaars uiteindelijk aan het langste eind. Al in de eerste minuut was het Robin Schouten die met een snoeihard schot Rody de Boer wist te verschalken. Ralf Seuntjens schoot nog wel de gelijkmaker binnen voor De Superboeren, maar dankzij doelpunten van Colin Rösler en Mounir El Allouchi bleven de punten in Breda.

Doordat Maurice Steijn vorige week de rode kaart kreeg van Pol van Boekel, was Edwin de Graaf de man achter de knoppen bij NAC. Bij afwezigheid van internationals Adiléhou, Malone en Maria kwam hij tot de volgende elf namen: Olij, Schouten, Rösler, Hendriks, Rutten, Haye, Fiorini, El Allouchi, De Rooij, Bilate, Jansen.

Vooraf werd de selectie onthaald met een sfeeractie van onze supporters en dat was direct zichtbaar in de openingsfase. Buiten het stadion werd vanaf het eerste fluitsignaal vuurwerk afgestoken en dat was het binnen het veld ook. De wedstrijd was namelijk nog geen minuut oud toen Robin Schouten met een prachtig afstandsschot Rody de Boer verschalkte voor de 1-0! Een droomstart.

De Graafschap leek van slag en had een paar minuten nodig om bij te komen van wat er allemaal was gebeurd. Toen de ploeg het wat beter op de rit bleek te hebben, was het ook meteen raak. Ralf Seuntjens schoot de bezoekers na elf minuten op gelijke hoogte. 1-1.

Na de gelijkmaker werd het van beide kanten slordig en wist NAC geen vuist te maken. De Graafschap kreeg een aantal kleine kansen en NAC moest het doen met een sporadische uitbraak.

In de rust kreeg NAC een flinke domper te verwerken, toen duidelijk werd dat Ramon Hendriks de strijd moest staken met een blessure.

Na twee minuten spelen in de tweede helft werd Mounir El Allouchi gevloerd op de punt van het zestienmetergebied van De Superboeren. Diezelfde El Allouchi ging achter de bal staan en legde de bal goed voor. Na een scrimmage in de doelmond viel de bal voor de voeten van Colin Rösler. Die twijfelde niet en schoot de 2-1 binnen! Opnieuw kwam NAC goed uit de startblokken.

De Graafschap leek wederom van slag, maar wist er deze keer niet zo snel bovenop te komen als in het eerste bedrijf. Daarentegen blijft NAC wel een stuk beter voetballen en in de 75e minuut werd dat beloond. Wie anders dan Mounir El Allouchi schoot de bal van een meter of twintig met zijn mindere linkerbeen stijf in de kruising: 3-1!

Na deze goal gaf NAC niks meer weg en voetbalde rustig richting de eindstreep. Een heerlijke overwinning op een directe concurrent. Het gat met De Graafschap bedraagt nog twee punten met nog acht duels te spelen.