Datum: zondag 10 december 2023, 22:08 - Auteur: Redactie

Dahmani loodst nonchalant Groen-Wit voorbij GSBW

Drie punten vlak voor de winterstop: Groen-Wit deed wat nodig was en won in 3B. GSBW verloor nipt, maar had met grotere cijfers moeten verliezen omdat de Bredanaars slordig omgingen met hun mogelijkheden.

Aan de Postillonstraat kwam het hoger geklasseerde GSBW er niet aan te pas. Groen-Wit moest winnen om na de winterbreak nog enigszins een serieuze gooi te doen naar promotie via welke weg dan ook. Het leverde een eerste helft op zonder goals, maar kansen waren er voldoende. Zeker na rust, waarin de frontlinie van de ploeg uit Princenhage een echte killer miste.

Dirk Goudbeek en Cheyondre Richardson bijvoorbeeld hadden meerdere keren moeten scoren en ook de jonge invaller Lewis Soeterboek had historie kunnen schrijven. Hij deed alles goed, ging diep, omspeelde de vijandelijke keeper, maar schoot voor een leeg doel naast. GSBW deed niks anders hopen op een brilscore als eindstand en liep continu achteruit. Toch ging het mis.

Jaoaud Dahmani (foto) was het eindstation van een fraaie aanval over rechts en vuurde bal heerlijk in het dak van de goal. Verlossing bij de circa 100 Groen-Wit-fans langs de lijn. De bezoekers uit Tilburg persten er nog een klein slotoffensief uit, maar doelman Toontje van Beers, die de nog jongere Stijn Stoffelsen naar het tweede heeft verdreven, hield zijn doel schoon: 1-0.

En wie dacht dat spelmaker Mouhcine Zerouali, al tijden absent omdat hij niet fit is, geen invloed uitoefende op het duel kwam bedrogen uit. De zaalvoetbalprof stond met wat vrienden langs het lijntje te kijken, zag vlak voor tijd hoe de bal voor een ingooi voor de gasten in zijn voeten rolde en verplaatste het leer op Zuid-Amerikaanse wijze de andere kant op. Tijd rekken pur sang: de GSBW-speler kon er om lachten.

Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met Groen-Wit-trainer Oualid Saadouni en vroeg onder meer naar de onconventionele doelpuntenmaker. “Jaoad Dahmani? Dat is een no-nonsense-speler op het middenveld. Fysiek sterk, blijft gaan en dat zorgt voor een goede balans in ons teams. Hij speelde altijd in ons tweede elftal en was daar de captain.”

“Vorig seizoen zat hij al dicht tegen het eerste aan, maar raakte geblesseerde. Dit seizoen begon hij ook in het tweede, maar hij kreeg zijn kans en heeft die duidelijk gegrepen. Over de wedstrijd ben ik ook tevreden. We hebben goed gespeeld en minimaal tien kans gehad en er maar één of twee weggegeven”, aldus de voormalige zaalvoetbal-prof.

KLIK HIER VOOR EEN FOTOSERIE VAN DIT DUEL OP ONZE FACEBOOK-PAGINA DOOR JOS THOMMASSEN

Groen-Wit – GSBW 1-0 (0-0)
1-0 Jaouad Dahmani.