Datum: zondag 10 december 2023, 17:20 - Auteur: Redactie

Danny Hoefnagels houdt titeldroom Oosterhout in leven

Thuis tegen laagvlieger SC Emma leek degradant Oosterhout punten te morsen in 3B. Maar Oosterhout schrok op tijd wakker en kantelde het duel.

In de strijd om promotie moest Oosterhout winnen, maar het veel lager geklasseerde Emma stribbelde flink tegen. Toen het openingsdoelpunt van Danny Hoefnagels gekanteld werd door de bezoekers uit Dordrecht, moest Hoefnagels opnieuw tweemaal prikken om een beschamende nederlaag voor de ploeg van trainer Stijn Biemans te voorkomen.

En alle drie zijn goals vielen uit standaardsituaties. Zo scoorde hij twee kopgoals uit corners en een prachtige bal met binnenkant voet uit een vrije trap van Matthew Coenraedts. Hij gaf overigens alle drie de assists en was ook goud waard. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met de geblesseerde captain Jari van Helvoort, voor wie de winterstop noodgedwongen al van start is gegaan.

“We hadden dit seizoen pas eenmaal gescoord uit een vrije trap of corner en nu drie keer in een duel en we hebben er niet eens op getraind”, lacht hij. “Maar we hebben met veel pijn en moeite de overwinning eruit gesleept. Als we volgend weekend het inhaalduel bij WSJ winnen doen we goede zaken en willen we zo lang mogelijk meedoen en kijken wat er nog in het vat zit.”

Oosterhout – SC Emma 3-2 (1-2)
1-0 Danny Hoefnagels, 1-1 en 1-2 SC Emma, 2-2 en 3-2 Danny Hoefnagels.