Datum: zondag 15 mei 2022, 15:47 - Auteur: Redactie

De Avci’s DIA bezorgen WDS ’19 cruciale zege op DIA

In een spannende ‘stadsderby’ in 4C trok WDS ’19 zondagmiddag aan het langste eind. DIA raakte drie keer het houtwerk, maar de enigen die scoorden waren de gebroeders Abdul en Bayram Avci.

In de tiende minuut noteren we al de eerste goal, althans zo leek het. Abdul Avci (foto) brak door over links en tikte de bal richting de tweede paal. Broer Bayram Avci was bang dat de bal door een verdediger weggeschoten zou worden en gaf zo de bal nog een laatste zetje. Helaas vanuit buitenspelpositie, waardoor de feestvreugde nog even uitgesteld moest worden. DIA probeerde de wedstrijd vanuit balbezit te controleren, maar kreeg maar moeilijk vat op de snelle omschakeling van WDS. Aan DIA-kant was het met name sterspeler Remco Sluijk die een plaag was voor de thuis-verdediging. Met slimme loopacties creëerde hij ruimte voor de opkomende middenvelders. Na 35 minuten de volgende noodgedwongen uitvaller aan WDS kant; captain Ralph de Brouwer moest het strijdtoneel verlaten en voor hem debutant Santiago van Beek. Een jeugdspeler die zich de laatste maanden prima ontwikkelde.

Echt veel wapenfeiten waren er verder niet de eerste helft en die werd afgesloten met een 0-0-tussenstand. Terwijl VCW op voorsprong stond tegen Dussense Boys werd het aan WDS-kant duidelijk dat een resultaat belangrijk is. DIA, dat alle concurrent punten zag morsen bovenin, wederom veel aan de bal zonder echt gevaarlijk te worden en WDS hard werkend onder de warme zon. In de 68ste minuut de openingstreffer aan de kant van de thuisploeg. Het was weer Abdul Avci die versnelde over links. Zijn directe tegenstander kon nog maar één ding doen en dat was Appie over zijn been gooien; strafschop voor de Blauwen. Abdul Avci ging zelf achter de bal staan en schoot het leer snoeihard onderkant lat binnen: 1-0.

Voor DIA het signaal om het over een andere boeg te gooien. Het echte voetballende aspect ging overboord en het bezoek uit Teteringen zocht veelvuldig de lange bal richting de zijkanten. Iets wat voor WDS erg prettig was. Zowel Senna de Graag, als debutant Santi van Beek, Danisho Siner en Quinten van Zalen wonnen veel van hun duels. Het overige deel was voor keeper Rigean Fransje Pungi. In de 81ste minuut kreeg Bayram Avci loon naar werken. Hij werd gevonden door zijn broertje en in de kluts wist hij de bal onder controle te krijgen, te draaien en de bal met links achter de kansloze DIA-keeper te krijgen; 2-0. Dit was eigenlijk het laatste echte wapenfeit. Pungi moest nog een keer katachtig redden en liet zien dat zijn lengte niks zegt over zijn sprongkracht en vermogen om er op beslissende momenten te staan. Hij tikte de bal net onder de lat weg. Geen goal voor DIA en voor WDS de eerste keer de nul dit seizoen.

De winnende coach Martijn van Wanrooy sprak na de winstpartij met Voetbalinbreda.nl. “Wederom in een goede atmosfeer hebben we iedereen die WDS lief heeft kunnen trakteren op een overwinning. Voetballend was het inderdaad meer een wedstrijd dan donderdag en zeker gezien de overwinning van VCW op Dussense Boys, zijn de drie punten vandaag heel belangrijk. De afgelopen week hebben we goede stappen gemaakt en ik hoop dat we dit naar Noordhoek volgende week weten door te trekken.” In het uitkamp was trainer Erik van Rooij minder concent. “Gekeken naar de kansen hadden we kunnen winnen. We raken drie keer de lat, maar als je niet scoort krijg je de deksel op de neus. Komende week trainen en dan volgend weekend moeten we laten zien dat we voor promotie willen spelen.”

WDS ’19 – DIA 2-0 (0-0)
1-0 (pen.) Abdul Avci, 2-0 Bayram Avci.