Datum: zondag 24 maart 2019, 18:30 - Auteur: Redactie

‘De Avci’s’ knallen WDS ’19 persoonlijk richting de top drie

De derde plek en de nacompetitie komen steeds dichterbij voor WDS ’19. Zondagmiddag in 4C won de ploeg uit de Haagse Beemden de kraker bij directe concurrent Blauw Wit ’81.

Eerlijk is eerlijk, als het steeds moest gebeuren de laatste jaren, faalde WDS. Toppers eindigden niet in winst, de droom van promotie bleef een droom. Maar inmiddels lijken de Babyblauwen het waar te gaan maken. Na een slecht begin van deze campagne klimt de club uit Kesteren steeds verder omhoog. Hier en daar een foutje, maar overall in 2019 een stabiel presterende equipe.

Zo ook zondag, op bezoek bij de nummer 3: Blauw Wit ’81. In De Moer liet het bezoek van vertrekkend coach Gijs Smulders direct zien wat het wilde. Topscorer Abdul Avci bracht de 0-1 op het scorebord. Dat deed de spits vanaf de penaltystip, waarna zijn broer Bayram Avci de marge knap verdubbelde. Na een mooie individuele actie draaide hij weg bij zijn bewaker en trof het doel via de binnekant van de paal.

Na rust vonden de dorpelingen aansluiting en bleef WDS kansen missen. De spanning steeg elke minuut, maar de club uit de Haagse Beemden hield stand. “Dit had echt 1-5 moeten worden”, vond captain Kevin Keehnen toen hij Voetbalinbreda.nl sprak. “We hebben echter verdiend gewonnen. Ik maak een groot compliment naar het team omdat we dit als collectief hebben gepresteerd.”

“Je weet het nooit als je zelf niet scoort, dan kunnen zij zomaar een gelijkmaker produceren. We willen die derde plek bemachtigen, maar we bekijken het van week tot week en elke wedstrijd is nu van heel groot belang voor ons. De nacompetitie om promotie is ons doel. We hebben er heel veel zin in.” Komend weekend kruist nummer 4 WDS de degens met Raamsdonk. In Raamsdonksveer.

Blauw Wit ’81 – WDS ’19 1-2 (0-2)
0-1 Abdul Avci, 0-2 Bayram Avci, 1-2 Blauw Wit ’81.