Datum: zondag 23 september 2018, 17:11 - Auteur: Mica de Montigny

De Avci’s nemen WDS ’19 bij de hand tegen pover Boeimeer

De Haagse Beemden-derby is zondagmiddag gewonnen door de favoriet: WDS ’19. Boeimeer deed zijn best in 4C, maar mocht van geluk spreken dat de schade niet groter was op sportpark Heksenwiel.

Eerlijk is eerlijk, de ingrediënten voor een bomvol complex waren niet aanwezig. Het was frisjes, het regende continu en de ruim vijftig mensen die droog op de tribune zaten zagen een technisch belabberde wedstrijd. Ook spanning ontbrak, daar was het niveau van Boeimeer simpelweg iets te laag voor. WDS, dat aast op de titel, speelde ook geen hoge school-voetbal, maar kwam dankzij twee goals van Abdul Avci makkelijk aan de 0-2-ruststand.

Aan de andere kant kreeg keeper Yunus Arpat, die de strijd voorlopig lijkt te hebben gewonnen van concullega Thomas Point, niets te doen. Na rust was het de broer van de doelpuntenmaker die even los wilde gaan. Bayram Avci produceerde de 0-3 en de 0-4 en gaf de in het oranje acterende uitteam een ruime marge. Een marge die veel ruimer had moeten zijn, maar Boeimeer-goalie Tim Lamme hield de Koningsblauwen vaak knap op de been.

Het vooral voorin slordige WDS kreeg zelfs nog een tegenvaller te verwerken, toen routinier Otmar Agostien bewees nog altijd een neusje voor de goal te hebben. Het leidde na afloop tot gemengde gevoelens. Bij WDS is men blij met de punten, maar that’s it. “We hadden minimaal met 10-1 moeten winnen hier”, zucht aanvoerder Kevin Keehnen als hij met Voetbalinbreda.nl aan het nabeschouwen is. “We zijn totaal niet tevreden, al creëren we wel veel kansen.”

In het thuiskamp is het wonden likken en op naar de volgende speelronde. Debuterend hoofdcoach Richard Hoogkamer: “Waar ik blij mee ben is de inzet van het team en het optreden van mijn goalie. We moeten echter gaan werken aan onze conditie, dat is nog steeds een probleem. Het eerste halfuur konden we nog goed mee, maar daarna is het verschil te groot geworden.” WDS won dus terecht. Een fijne entree voor trainer Gijs Smulders.

Boeimeer – WDS ’19 1-4 (0-2)
0-1 en 0-2 Abdul Avci, 0-3 en 0-4 Bayram Avci, 1-4 Otmar Agostien.

(foto’s door Jos Thommassen)