Datum: zondag 31 oktober 2021, 17:03 - Auteur: Redactie

De WDS ’19-broers Avci vallen in en kantelen duel met DEVO

Vanwege trieste familieomstandigheden konden Bayram en Abdul Avci niet in de basis starten zondagmiddag in 4C. Maar toen ze eenmaal in het veld kwamen, hielpen zij het ploeterende WDS ’19 aan de volle buit thuis tegen DEVO.

Op een goed bespeelbaar veld wilde WDS de kater van vorige week weg spoelen (3-2-nederlaag in de blessuretijd). Met Bayram en Abdul Avci als wissel startte WDS voetballend weer moeizaam. De eerste helft weinig kansen en slordig bij balbezit maakte dat de rode lataarndrager op een snelle 0-1-voorsprong kwam. Een diagonale pass van achteruit bracht de bal bij linksbuiten Patrick Koevoets die een actie binnendoor maakte en de bal in de verre bovenhoek knalde. WDS probeerde zich op te richten met gelegenheidsspits Richel Nicia in de punt van de aanval en de uitblinkende Bart van Eekelen op rechts.nVeel verder dan een grote kans van Nicia op de paal en een schot van Cheyondre Richardson kwam WDS ehter niet.

Met een dubbele wissel in de rust, de Avci’s voor Richardson en Danisho Siner werd de jacht op de gelijkmaker geopend op sportpark Paradijs. Was het eerst Abdul Avci (foto) die het net liet bollen nadat de keeper tegen hem aanschoot voor de 1-1, zo was het vijf minuten voor tijd broer Bayram Avci die de winnende maakte. Nicia gaf de bal laag voor bij de eerste bal waar Bayram Avci de bal binnen wist te werken: 2-1. Waar WDS vorige week nog het hoofd verloor in de laatste fase, wist men nu de drie punten binnen te houden.

“Niet een geweldige wedstrijd vanuit onze kant, waarbij DEVO misschien wel een punt had verdiend, maar wel een driepunter die welkom is. De mentale veerkracht was prima. Als we ook wedstrijden op karakter weten te winnen dan zijn we goed onderweg. Ik ben blij dat Bayram en Abdul ondanks hun familieomstandigheden toch komen voor de tweede helft. Dat tekent ook de teamspirit”, aldus winnend coach Martijn van Wanrooy na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

WDS ’19 – DEVO 2-1 (0-1)
0-1 DEVO, 1-1 Abdul Avci, 2-1 Bayram Avci.