Datum: donderdag 14 maart 2024, 13:59 - Auteur: Redactie

Groen-Wit-spelers koesteren hun bijzondere supporters

Afgelopen zondag vierde Groen-Wit het periodekampioenschap in het hol van de leeuw, door koploper Rijen weg te spelen (0-3, red.) en de titelstrijd volledig op te breken. Wat onze fotograaf Jos Thommassen opviel, was de omhelzing van een supporter en spits Tijn van Galen na zijn belangrijke openingsgoal. Voetbalinbreda.nl vroeg aan de goalgetter hoe of wat en uit zijn antwoorden blijkt dat de ploeg uit Princenhage bijzondere fans heeft.

“Dat is onze supporter Mario van Campenhout, die is er ook bijna elke uitwedstrijd.. Ik hoorde toevallig dat de supporters van Rijen een beetje tegen hem bezig waren omdat hij ons zo enthousiast aan het coachen en aanmoedigen was, dus toen had ik in m’n hoofd ‘als ik zo scoor, ga ik naar hem toe’ en ik denk binnen twee minuten daarna scoorde ik”, lacht de topscorer.

Hij en zijn ploegmaten vinden het zeer positief dat er mensen van buiten de selectie zo loyaal zijn naar hen toe. “Het is natuurlijk wel fijn als we supporters langs de zijlijn hebben en we hebben wel een vaste groep mensen die er altijd zijn.” En naast Van Campenhout, zijn er nog meer mensen die supporten, maar er is nog iemand, die door dik en dun langs het lijntje staat en een vermelding verdient.

Een echte Groen-Wit-aanhanger, herkenbaar met een opvallende haardracht. “Rasta bijvoorbeeld. Die is op zijn fiets heen en weer gekomen vanuit Breda, dan is het toch fijn dat we hebben gezorgd dat het niet voor niets was Het geeft wel het gevoel dat we ergens voor spelen en dan spelen we toch een stukje beter”, besluit Van Galen zijn lofzang voor de Groen-Wit-fans.