Datum: dinsdag 7 juni 2022, 19:04 - Auteur: Redactie

De ‘ViB’ Speler van de week: Abdul Avci (WDS ’19)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na de speelronde van afgelopen weekend is de keuze gevallen op Abdul Avci (foto) van zondag vierdeklasser WDS ’19.

Als je WDS zegt, zeg je de Avci’s. Simpel. Het aanvalsduo Bayram Avci en Abdul Avci, waarbij de jongste, Abdul om precies te zijn, als vanouds begint te draaien. Zeker qua rendement. In 4C was het ook met hem kwakkelen, want WDS bungelde het hele jaar onderin en vreesde degradatie, maar kroop de laatste tijd stiekem steeds meer omhoog. Zo hoog, dat ze maandag bij PCP zelfs tegen alle verwachtingen in de laatste periodetitel konden winnen bij winst. En zo geschiedde.

Want alhoewel heel veel WDS’ers in aanmerking kwamen voor deze titel, krijgt Abdul Avci hem. Terwijl ze bij PCP alle trucjes en streken uit hun mouw schudden, leverde Abdul Avci brood op de plank. In de laatste minuten van de stadsderby in Brabantpark dook hij op voor PCP-keeper Mo Omar en bracht de oudste amateurclub van Breda in extase: 0-1. De nacompetitie om promotie volgt daarom later deze week en ook al gelooft niemand in de kansen van WDS, met Abdul Avci is niks onmogelijk.

Wij feliciteren Abdul Avci en zijn team van harte!