Datum: maandag 15 april 2024, 23:11 - Auteur: Redactie

De ‘ViB’ Speler van de week: Bayram Avci (WDS ’19)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na de speelronde van afgelopen weekend is de keuze gevallen op Bayram Avci (foto) van WDS ’19.

Op sportpark Paradijs groeien de broers Abdul en Bayram Avci uit tot legendes. Vanuit de kelder van het zondagvoetbal vorig decennium, naar de derde klasse en tegenwoordig in de vierde klasse, hopend op een plekje in die begeerde derde klasse. Jaar in jaar uit scoren de Turkse Bredanaars aan de lopende band en bewijzen zij hun waarde voor de oudste amateurclub van Breda. Zo ook zondag, waardoor de kansen op een plek in de nacompetitie om promotie stijgen.

Toen het ultra-defensieve Neerlandia ’31 net als tijdens de eerste ontmoeting tussen de twee ploegen in Dorst (toen werd het 1-0 voor de dorpelingen tegen de verhoudingen in) op een resultaat hoopte, versierde Abdul Avci een penalty in blessuretijd zondagmiddag. Zelfs de uitblinkende Neerlandia-keeper Lars Dilven kon de strafschop van Bayram Avci niet houden. Onder druk de winnende goal maken in dying seconds: het is pure klasse van de ervaren spits.

Wij feliciteren Bayram Avci en zijn team van harte!