Datum: dinsdag 12 december 2023, 16:41 - Auteur: Redactie

De ‘ViB’ Speler van de week: Damian de Troije (JEKA)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na de speelronde van afgelopen weekend is de keuze gevallen op Damian de Troije (foto) van JEKA.

Hij is pas 17 jaar en heeft nog geen handvol optredens in het eerste beleefd, maar toch was hij zondagmiddag in 2C verantwoordelijk voor misschien wel de belangrijkste winstpartij in de eerste seizoenshelft. De Bredase Tricolores zouden bij puntenverlies de winterstop in gaan als pure degradatiekandidaat met de elfde plek, maar omdat het thuis won van Gilze met 2-1, is de negende positie een feit geworden.

En dat kwam omdat Maikel Nijst, de jonge coach van Jeugdig Enthousiasme Kan Alles die overigens werd geassisteerd door de door een blessure gestopte aanvoerder Jules Philippart, ‘de ballen’ had om de jeugdspeler in het veld te brengen. En De Troije, een bloedsnelle linksbuiten die doelgericht is en hard werkt voor het team, brak de kraker op sportpark Tussen de Leijen volledig open.

In de tweede helft opende hij de score door slim positie te kiezen tussen de vijandelijke keeper en verdediger en raak te prikken. Maar ook de verlossende 2-0 was van zijn makelij: middels een schot van in het strafschopgebied zorgde hij ondanks de tegentreffer van de bezoekers voor een rake driepunter, die aan het eind van de rit wel eens bepalend kan zijn in de strijd om handhaving.

Wij feliciteren De Troije en zijn team van harte!