Datum: maandag 6 november 2023, 17:37 - Auteur: Redactie

De ‘ViB’ Speler van de week: Dirk Goudbeek (Groen-Wit)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na de speelronde van afgelopen weekend is de keuze gevallen op Dirk Goudbeek (foto) van Groen-Wit.

Goudbeek is een echte Groen-Witter, die de afgelopen jaren doorbrak aan de Postillonstraat. Hij beleefde vorig jaar zijn definitieve doorbraak, door als basisklant de periodetitel te winnen in de zondag derde klasse en natuurlijk de beker te winnen. Voor coach Oualid Saadouni zal hij dan ook ongetwijfeld één van de eerste namen zijn die op het opstellingsformulier wordt ingevuld. En terecht. De lange middenvelder is de stille kracht in het voetbal van Groen-Wit.

Hij lijkt op een kruising tussen Nemanja Matic (Stade Rennes) en Kenneth Taylor (Ajax) en is met met zijn linkerbeen vaak bezig om de balans te bewaken tussen defensie en aanval. Een puike wedstrijdmentaliteit en genoeg technische bagage leveren hem een prima status op. WSJ ondervond dat zondagmiddag zelf, toen Goudbeek een goal maakte en een assist gaf in de met 5-3 gewonnen kraker. Door die zege haakt Groen-Wit weer aan bij de top van de ranglijst. Met dank aan Goudbeek dus.

Wij feliciteren Goudbeek en zijn team van harte!