Datum: dinsdag 26 november 2019, 12:19 - Auteur: Redactie

De ‘ViB Speler van de week’: Flemming Oprel (Beek Vooruit)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na speelronde 9 is de keuze gevallen op Flemming Oprel (foto) van Beek Vooruit.

Sinds Oprel (21) onlangs de overstap maakte van Baronie naar de club uit Prinsenbeek, weten ze in het Bredase dorp dat ze een unieke speler in huis hebben. Laten we beginnen met zijn voornaam: Flemming. Geen typische ‘Beekse’ naam als Bas, Teun, Loek of Joost natuurlijk. Flemming betekent ‘van Vlaanderen’.

Dan de speler zelf. Oprel is een polyvalente voetballer. Multifuntioneel in Jip en Janneke-taal. Hij was dit seizoen al links- en rechtsback, maar ook defensieve middenvelder. Zondagmiddag in en tegen Rijen stond hij centraal op het middenveld en bezorgde de oranjehemden gorie.

De kraker tegen de gehekelde rivaal uit 2E werd namelijk in de 70ste minuut opengebroken door Oprel, die een voorzet van Joost Schalk tegen de touwen kopte. Een paar minuten later werd het zelfs 0-2, toen Oprel op het vijandelijke doel knalde. De bal ging er niet in, maar de rebound werd een prooi voor Loek Schalk.

De Kanaries maakten er nog wel 1-2 van, maar konden niet voorkomen dat Beek Vooruit triomfeerde. Na jaren van zure gelijke spelen en nederlagen boekte de ploeg van coach Arno Gabriëls dan eindelijk de gewenste zege op Rijen. En een belangrijke ook in de strijd tegen de rode streep op de ranglijst. Met dank aan Oprel.

(Foto gemaakt door Nathalie Pompe)

Wij feliciteren Oprel en zijn team van harte!