Datum: maandag 4 oktober 2021, 15:57 - Auteur: Redactie

De ‘ViB’ Speler van de week: Guilliano Wierikx (Boeimeer)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na de tweede speelronde van het seizoen is de keuze gevallen op Guilliano Wierikx (foto) van Boeimeer.

Sportpark Heksenwiel heeft sinds een paar jaar een spits rondlopen die wel raad weet met kansjes: Wierikx bewijst het al langer dan alleen vandaag. Afgelopen zaterdag was hij in en tegen Rijen goed voor vijf doelpunten, waarna Boeimeer uiteindelijk met 11-0 won. De week ervoor, tijdens de met 2-2 afgesloten seizoensouverture tegen Berkdijk was hij ook al een keer trefzeker en dus kan je spreken van een flitsende start van de nummer 9 met zes goals uit twee potjes.

De topschutter is los en dat belooft wat voor de komende tijd. Overigens luidt zijn bijnaam Chico en de reden waarom men hem zo noemt in de Haagse Beemden is geen hogere wiskunde. “We vonden zijn naam te lang, toen riep er een keer iemand Chico en vanaf toen heet hij zo. Voordat je Guilliano helemaal hebt uitgesproken is de bal al weg”, zo klinkt het vanuit de groep. Enfin, voor het gemak noemen we hem ook zo: Chico is onze kersverse ‘Speler van de week’ 

Wij feliciteren Wierikx en zijn team van harte!