Datum: maandag 21 oktober 2019, 17:36 - Auteur: Redactie

De ‘ViB Speler van de week’: Ibrahim Ikililou (PCP)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na speelronde 5 is de keuze gevallen op Ibrahim Ikililou (foto) van PCP.

De spits van de ploeg uit Brabantpark kwam afgelopen zomer over van SC Hoge Vucht (archieffoto) dat inmiddels niet meer bestaat. Een paar jaar terug trok PCP al aan zijn mouw, toen weigerde hij de lokroep. Inmiddels is hij de man die de doelpunten moet maken voor de promovendus. En dat doet hij, zoals overal waar hij speelde.

Van Baronie, tot Barça en nu dus PCP. Zondagmiddag was hij de grote plaaggeest van Terheijden, dat voor de aftrap ook slecht een punt had verzameld. Beide teams zochten naar de zege, maar PCP maakte koud voor rust. Ikililou opende de score en zou de ruststand op 3-0 bepalen met zijn tweede treffer van de middag.

Hij miste nog een penalty, maar dat werd hem vergeven. Hij trapte namelijk van ruim twintig meter eerder een bal stijf in de kruising. Uiteindelijk werd het nog spannend op sportpak Lage Kant Noord, maar de Bredanaars zegevieren met 5-4 in 4C. Ikililou? Die is weer op dreef. Namens onze redactie: gefeliciteerd!