Datum: dinsdag 7 maart 2023, 13:21 - Auteur: Redactie

De ‘ViB’ Speler van de week: Jeroen Ooms (TVC Breda)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na de speelronde van afgelopen weekend is de keuze gevallen op Jeroen Ooms (foto) van zondag vierdeklasser TVC Breda.

Vorig seizoen beleefde de jonge aanvaller uit Tuinzigt zijn definitieve doorbraak op sportpark Kwakkelhut. Zijn doelpuntensaldo reikte tot in de 40 en TVC Breda werd aan zijn hand kampioen van de zondag vijfde klasse. De vraag was niet of Ooms zich staande zou houden op het hogere niveau, maar of hij ook tientallen doelpunten kon pakken op het ‘4C-toneel’. Het antwoord is duidelijk: ja.

Zondag aan de Kwakkelhutstraat zette hij de Viola’s weer eens in vuur een vlam. In de ‘stadsderby’ tegen UVV ’40 opende Fabian Houke de score, maar was Ooms daarna vier keer trefzeker. De bezoekers uit Ulvenhout scoorden nog wel twee keer tegen, maar dropen af: 5-2. Het commentaar van verliezend coach Marco van Dijnsen na afloop was veelzeggend. “Jeroen Ooms is een klassespeler voor dit niveau.”

In de wetenschap dat Ooms op 4 december jongstleden nog uit de wedstrijd werd geschopt tegen Riel en gescheurde enkelbanden opliep is deze uitverkiezing helemaal bijzonder te noemen.

Wij feliciteren Ooms en zijn ploeg van harte!

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss