Datum: dinsdag 31 mei 2022, 13:23 - Auteur: Redactie

De ‘ViB’ Speler van de week: Joost Schalk (Beek Vooruit)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na de speelronde van afgelopen weekend is de keuze gevallen op Joost Schalk (foto) van zondag tweedeklasser Beek Vooruit.

Als zijn tweelingbroer Loek Schalk de show niet steelt in Prinsenbeek dan doet Joost Schalk het wel. Zondagmiddag beleefde hij zijn finest hour bij directe concurrent Madese Boys. In het rode dorp zag hij hoe Bas Frijters de score opende, maar daarna was het zijn beurt. Joost Schalk maakte de 0-2, 0-3 en 0-4 en bezorgde heel het uitkamp intense vreugde, want na afloop was er nog meer goed nieuws.

Terwijl Beek Vooruit de wedstrijd in Made met 4-0 had gewonnen, was het wachten op de uitslag van Bavel tegen Uni Animo. Toen die 1-1 uiteindelijk doorsijpelde was het feest los. En dat feestje duurde nog tot in de late uurtjes, want ook Dames 1 werd kampioen. Voor de mannen van de Bekenaren droeg de hattrick van Joost Schalk in elk geval bij aan definitieve handhaving in 2E: klasse.

Wij feliciteren Joost Schalk en zijn team van harte!