Datum: dinsdag 10 oktober 2023, 16:27 - Auteur: Redactie

De ‘ViB’ Speler van de week: Mehari Emeha Kesate (PCP)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na de speelronde van afgelopen weekend is de keuze gevallen op Mehari Emeha Kesate (foto) PCP.

De kleine buitenspeler valt al enkele jaren op bij PCP. De meningen over hem zijn echter verdeeld. De één ergert zich kapot aan zijn onophoudelijke acties en vrij solistische stijl van voetballen, de ander looft zijn dreiging en lef voor het vijandelijke doel. En Emeha Kesate is ook buiten het veld onnavolgbaar. In de zomer van 2022 zou hij PCP verruilen voor Atena, maar dat ging niet door uiteindelijk. En ook deze zomer ging een transfer naar Oosterhout niet door. Emeha Kesate speelt zodoende nog altijd voor PCP, dat voortaan een zaterdag vierdeklasser is.

En afgelopen zaterdag had hij een groot aandeel in de 4-2-zege op SSC ’55. PCP, dat inclusief de groepsfase van het bekertoernooi al zijn wedstrijden verloor, kon in 4F in speelronde 3 eindelijk juichen. Emeha Kesate schoot twee goals binnen en die marge had de ploeg van coach Marco de Jong net nodig om voor de eerste keer dit voetbaljaar breeduit te lachen na een voetbalwedstrijd. In Brabantpark zijn ze in elk geval blij dat de veelbesproken Emeha Kesate is gebleven. Zijn doelpunten en acties zijn daarbij een welkom pluspunt.

Wij feliciteren Emeha Kesate en zijn team van harte!