Datum: maandag 13 mei 2024, 11:45 - Auteur: Redactie

De ‘ViB’ Speler van de week: Mo Omar (PCP Breda)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na de speelronde van afgelopen weekend is de keuze gevallen op Mo Omar (foto) van PCP.

De Somalische Bredanaar beleefde zaterdagmiddag in 4F zijn ‘finest moment’. Uitgerekend op het moment dat PCP met een man minder dan UVV ’40 speelde en het 5-5 stond in blessuretijd, waardoor de club uit Brabantpark zou degraderen naar de nieuwe zaterdag vijfde klasse, ging Omar mee bij een spelhervatting in de hoop wat oorlog te kunnen maken in de zestien van sportpark Jeugdland in Ulvenhout. Maar wat hij op dat moment niet zou weten, was dat het feit dat hij mee naar voren ging niet alleen ‘oorlog maken’ was. Het werd een actie om nooit meer te vergeten.

Hij kreeg een voorzet half in zijn nek, zag de bal over zich heen stuiteren en stond bij doellijn plots oog in oog met het vijandelijke net. Met een uiterste duikkopbal rommelde hij de bal tegen de touwen en won daarmee de derby in het Bredase dorp: 5-6. Een treffer van eminent belang, want nu is er nog een kans op handhaving op de laatste speeldag tegen The Gunners komend weekend. Die club strijdt op zijn beurt nog voor een plek in de nacompetitie om promotie en daarbij moet concurrent SV Capelle verliezen. Lastig, maar dankzij Omar, die volgend seizoen voor Advendo speelt, leeft de kleinste amateurclub van Breda nog.

Wij feliciteren Omar en zijn team van harte!