Datum: dinsdag 22 september 2020, 00:00 - Auteur: Redactie

De ‘ViB Speler van de week’: Niek Akkermans (Bavel)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na de afgelopen speelronde is de keuze gevallen op Niek Akkermans (foto) van Bavel.

Akkermans brak door bij DIA vorig decennium en scoorde meer dan honderd goals in Teteringen. Hij leek nooit weg te gaan, maar het in de zondag tweede klasse acterende Madese Boys wist hem toch te verleiden. De rappe aanvaller kon geen furore maken in het rode dorp en uiteindelijk wilde hij zelfs stoppen met spelen in een selectie. In Bavel wisten ze hem toch te lokken en na vorig seizoen, waar Akkermans en co als eerste eindigden (weliswaar niet na een volledige competitie vanwege de coronacrisis) in 3B, scoorde hij al heel wat goals.

De KNVB liet de Bredase dorpelingen na een verzoek promoveren en zondag in 2E was de vuurdoop van de groenhemden. In het stadion van RBC stond de eerste competitiewedstrijd op de rol en Akkermans floreerde. Hij maakte een hattrick en liet de ploeg van coach Coen Rijppaert daardoor met 3-2 winnen in Roosendaal. De voormalige profclub lag zondagnacht sowieso wakker van Akkermaans. De toon is gezet: Akkermans verkeert al in bloedvorm en Bavel is meteen foutloos op het hogere niveau: hulde.

Wij feliciteren Akkermans en zijn team van harte!