Datum: maandag 1 november 2021, 15:14 - Auteur: Redactie

De ‘ViB’ Speler van de week: Paul Pedersen (The Gunners)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na de tweede speelronde van het seizoen is de keuze gevallen op Paul Pedersen (foto) van The Gunners.

De 39-jarige (!) Pedersen is misschien wel de beste speler van de 21ste eeuw die The Gunners heeft gehad. Uiteraard was hij in zijn ‘prime’ toen hij een jaar of tien geleden tijdens zijn eerste periode in de Haagse Beemden furore maakte. Hij werd topschutter, promoveerde uiteindelijk naar de zaterdag tweede klasse (een historische prestatie voor de kleine volksvereniging uit Gageldonk) en was qua instelling en mentaliteit jarenlang een groot voorbeeld voor elk lid van The Gunners en ook sowieso elke amateurvoetballer. Het leverde hem destijds zelfs serieuze interesse op van zondag Hoofdklasser Baronie, maar hij koos toen voor Groen-Wit, met wie hij in de zondag tweede klasse speelde.

In Princenhage liep het niet echt fantastisch en na omzwervingen bij TVC Breda en Rood-Wit keerde hij onlangs terug op sportpark het Hooghuys. De kleine spits is inmiddels 39 jaar en had aanvankelijk last van een blessure, maar sinds hij fit is de laatste weken, maakt hij stuk. Tegen Olympia ’60 scoorde hij al een goal (4-0-winst), maar afgelopen zaterdag was hij helemaal de uitblinker. Bij het toen nog ongeslagen Dongen opende hij de score en maakte hij na de gelijkmaker van de dorpelingen ook de 1-2. Uiteindelijk lokte hij ook nog een vrije trap uit, die door Laurens Rademaker geweldig binnen werd geknald: 1-3. De immer hard werkende Pedersen is in vorm en helemaal terug.

Wij feliciteren Pedersen en zijn team van harte!